Ελλάδα

Novavax Ελλάδα: Στις 21 Φεβρουαρίου η πρώτη παρτίδα στη χώρα μας

Novavax Ελλάδα: Στις 21 Φεβρουαρίου η πρώτη παρτίδα στη χώρα μας
Novavax Ελλάδα: Η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει εντός Φεβρουαρίου και Μαρτίου 474.000 δόσεις του εμβολίου, με την πρώτη παρτίδα να αναμένεται στις 21 Φεβρουαρίου.

Η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει εντός Φεβρουαρίου και Μαρτίου 474.000 δόσεις του εμβολίου, με την πρώτη παρτίδα να αναμένεται στις 21 Φεβρουαρίου. Στους 19.400.000 ανέρχεται ο αριθμός των εμβολιασμών στη χώρα μας, ανέφερε χθες κατά την τακτική ενημέρωση ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε, για την ενσωμάτωση του εμβολίου στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, θα ανοίξουν συγκεκριμένα κέντρα σε σημεία της χώρας. Ως προς το συγκεκριμένο εμβόλιο, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε πως «ίσως η άφιξη του Novavax να είναι καλή είδηση για όσους φοβούνται τα εμβόλια με τη γενετική συμμετοχή του mRNA και οι οποίοι ίσως πεισθούν και εμβολιαστούν με το πρωτεϊνικό αυτό εμβόλιο».

Σημειώνεται πως το βασισμένο σε πρωτεΐνη εμβόλιο της Novavax, το οποίο εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) τον Δεκέμβριο, χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία από τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca και J&J.

Παιδικό εμβόλιο

Novavax Ελλάδα: Σε ποιες χώρες έχει λάβει έγκριση

Στην Ευρώπη έχει ήδη λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενώ αιτήματα έχουν υποβληθεί και σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία. Τον Δεκέμβριο προσκομίστηκαν στοιχεία στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προκειμένου να εξεταστεί αίτημα έγκρισης του NVX-CoV2373. Novavax: Λίγα λόγια για το εμβόλιο

Η επιστημονική ομάδα της Novavax ήδη από τη δημοσίευση του γενετικού κώδικα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις αρχές της πανδημίας είχαν αρχίσει να εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη ενός εμβολίου. Έτσι εντόπισαν το γονίδιο της πρωτεΐνης ακίδας S και δημιούργησαν μια τροποποιημένη εκδοχή του. Στη συνέχεια κλωνοποίησαν εμβόλια εντός ενός βακουλοϊού που μολύνει συνήθως έντομα.

Στο επόμενο στάδιο της έρευνας, οι ειδικοί μόλυναν κύτταρα σκώρου -συγκεκριμένα κύτταρα από στρατοσκώληκα- με αυτόν τον ιό, ωθώντας τα να παράγουν την πρωτεΐνη ακίδα S του κορωνοϊού. Και συνέλλεξαν αυτά τα νανοσωματίδια -που μοιάζουν με ιούς- για να παρασκευαστεί το εμβόλιο της Novavax.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments