Άποψη

Κίνηση ματ Μητσοτάκη

Κίνηση ματ Μητσοτάκη
Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποπομπή του κ. Λιβανού.

Με την κυβέρνηση να μπαίνει στην αρένα της μαχης με την πραγματική οικονομία για να αντιμετωπίσει το μέτωπο της ακρίβειας στην ενέργεια και στο καλάθι της νοικοκυράς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε οτι έχει ένα και μοναδικό στόχο.

Να κερδίσει την μάχη χωρίς παραφωνίες και γεγονότα που μπορεί να δώσουν τροφή στην αντιπολίτευση.

Όπως έγινε με τον Σπήλιο Λιβανό και τα όσα είπε στην συνάντηση τους ο δήμαρχος Σπάρτης Πετρος Δουκας με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές του 2007 χωρίς όμως ο πρώην πλέον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να αντιδράσει ουσιαστικά.

Ο πρωθυπουργός αντέδρασε ακαριαία θέτοντας εκτος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση τον Σπήλιο Λιβανό.

Πηγή: Pixabay.com

Τι κέρδισε με αυτή την κίνηση του;

Αφενός δεν άφησε περιθώρια στην αντιπολίτευση να αντιδράσει και αφετέρου έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στους υπουργούς του. Οτι πλέον δεν θα ανεχθεί καμία παραφωνία ή ακόμα και μια λάθος κίνηση στελέχους του που μπορεί να βάλει σε περιπέτειες την κυβέρνηση.

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται για την τελική αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα με προμετωπίδα την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν καταστάσεις που θα έδιναν την δυνατότητα στην αντιπολίτευση να αντεπιτεθεί.

Άλλωστε το 2002 θα είναι προεκλογικό ετος αν όχι εκλογικό και το πρωθυπουργικό γραφείο γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως τα όποια λάθη πλέον δεν συγχωρούνται.

Πηγή: Pixabay.com

Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λοιπόν να αποπέμψει τον Σπήλιο Λιβανό με τον οποίο τον συνδέει προσωπική φιλία ετών, καθώς ήταν συμμαθητές στο Κολέγιο Αθηνών, αποτελεί μία ξεκάθαρη προειδοποίηση προς όλους τους υπουργούς πως δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία ανάλογη συμπεριφορά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εξαλλου όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν φτάσει μηνύματα για την στάση κάποιων υπουργών και θέλει να προλάβει συμπεριφορές που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην εικόνα της κυβέρνησης.

Είναι σαφές πως ετσι και αλλιώς το κυβερνητικό σχήμα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο της θητείας του και πλέον τα οποία λάθη δεν συγχωρούνται εύκολα και αυτό ο πρωθυπουργός θέλει να γίνει αντιληπτό από όλους

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments