Αθλητισμός

Χειμερινοί Ολυμπιακοί 2022 – Καμίλα Βαλίεβα: Ντοπέ η 15χρονη αθλήτρια – Τι είναι η τριμεταζιδίνη

Χειμερινοί Ολυμπιακοί 2022 – Καμίλα Βαλίεβα: Ντοπέ η 15χρονη αθλήτρια  – Τι είναι η τριμεταζιδίνη
Η 15χρονη που εντυπωσίασε με την εκτέλεση του προγράμματός της στο καλλιτεχνικό πατινάζ βρέθηκε θετική σε ουσία στον έλεγχο αντιντόπινγκ

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα, η οποία πραγματοποίησε μία συγκλονιστική εμφάνιση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στο καλλιτεχνικό πατινάζ με ένα τετραπλό άξελ, βρέθηκε “ντοπαρισμένη”.

Η ρωσική εφημερίδα RBC αποκάλυψε, χωρίς να κάνει γνωστές τις πηγές της, πως η 15χρονη βρέθηκε θετική σε τριμεταζιδίνη (φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης), κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών του Πεκίνου.

Η είδηση για την αθλήτρια, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα του καλλιτεχνικού πατινάζ που πέτυχε τετραπλή περιστροφή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, διέρρευσε αργά το βράδυ στο Πεκίνο, ενώ η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο τεστ.

Τι είναι η τριμεταζιδίνη

Η τριμεταζιδίνη (trimetazidine) είναι μια ουσία που βοηθά τα κύτταρα, που βρίσκονται σε κατάσταση μειωμένης παροχής αίματος ή οξυγόνου, να λειτουργήσουν σωστά και να διατηρήσουν την ισορροπία τους.

Η τριμεταζιδίνη περιέχεται σε φάρμακο που ενδείκνυται για τη θεραπεία σε κρίση στηθάγχης. Η στηθάγχη είναι σύμπτωμα που εμφανίζεται όταν δεν υπάρχει επαρκή τροφοδότηση της καρδιάς με αίμα.

Η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments