Ελλάδα

Ανατροπή από τους ειδικούς για την εστίαση – Τι θα ισχύει με τους καθήμενους

Ανατροπή από τους ειδικούς για την εστίαση – Τι θα ισχύει με τους καθήμενους
Δεν θα υπάρξει συνολική χαλάρωση των μέτρων, καταργείται ωστόσο το πλαφόν καθήμενων ανά τραπέζι.

Να μην αλλάξουν τα μέτρα που ισχύουν για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών, με εξαίρεση το όριο των καθήμενων στην εστίαση, ωστόσο με νέα ενημέρωση υπήρξε νέα αλλαγή στην πρότασή τους.

Δεν θα υπάρξει συνολική χαλάρωση των μέτρων, καταργείται ωστόσο το πλαφόν καθήμενων ανά τραπέζι.

Οι ειδικοί αρχικά είχαν εισηγηθεί οι καθήμενοι στα τραπέζια από 6 που ισχύει τώρα να γίνουν 8, αλλά σύμφωνα με νέες πληροφορίες η απόφασή τους άλλαξε και πλέον προτείνουν να μην υπάρχει περιορισμός.

Ωστόσο, σημειώνεται, θα πρέπει να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις από τα τραπέζια.

Από εκεί και πέρα δεν αλλάζει κάτι, καθώς οι ειδικοί είναι αρνητικοί στην διεξαγωγή των καρναβαλιών, στο να επιτραπούν όρθιοι στην διασκέδαση, ενώ εισηγούνται να μην αυξηθεί η χωρητικότητα στα γήπεδα και να μείνει στο 10%.

Ανατροπή για τους καθήμενους στην Εστίαση αποφάσισε η Επιτροπή

Να απελευθερώσει τον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι αποφάσισε τελικά η Επιτροπή των Ειδικών.

Να μην υπάρχει όριο καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση εισηγείται τελικά η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, χαλαρώνοντας τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, δεν φαίνεται να αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα με το όριο να παραμένει στα 1000 άτομα.

Επιπλέον, παραμένει η απαγόρευση ορθίων στη διασκέδαση, σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες εισηγήθηκαν να παραμείνει ως έχει η κατάσταση (πέρα από την αύξηση των καθήμενων ανά τραπέζι), για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ανοιχτό προς συζήτηση φαίνεται ακόμα πως παραμένει το θέμα των καρναβαλιών, το οποίο θα επανεξεταστεί, αν και η εκτίμηση είναι πως πολύ δύσκολα θα δοθεί το πράσινο φως.

«Θυσία» οι Απόκριες για να σωθεί το Πάσχα

Το θέμα των Αποκριών και του Πάσχα, μπορεί να μην συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών, λόγω του ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τα απαραίτητα δεδομένα, ωστόσο, καθώς οι ειδικοί κινούνται προς την κατεύθυνση της πλήρους άρσης των μέτρων με ορίζοντα το Πάσχα, πιο πιθανό φαντάζει το σενάριο να «θυσιαστούν» οι Απόκριες για να «σώσουμε» το Πάσχα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όταν και θα πυκνώσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, θα υπάρχει περαιτέρω κλιμάκωση της πανδημίας, και θεωρούν ότι ο συνωστισμός που δημιουργείται στα καρναβάλια μπορεί να παρεκτρέψει την όλη κατάσταση. Κάπως έτσι, κλίνουν και πάλι προς απαγόρευση των καρναβαλιών, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments