Ελλάδα

Παυλάκης: Χάσαμε τον πόλεμο με τον κορωνοϊό

Παυλάκης: Χάσαμε τον πόλεμο με τον κορωνοϊό
Παυλάκης: Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, μίλησε σχετικά με τα όσα επιφυλάσσει η πανδημία για το επόμενο διάστημα.

Ο Γιώργος Παυλάκης μίλησε για τον μεγάλο αριθμό θανάτων και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.  Ο κορωνοϊός δεν θα φύγει, προειδοποιεί ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, αναφερόμενος σε όσα μας επιφυλάσσει η πανδημία. «Το κόστος είναι και θα παραμείνει τεράστιο της πανδημίας» τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας, ο κ. Παυλάκης παρέπεμψε στους καλοκαιρινούς μήνες, σημειώνοντας ότι «βασιζόμαστε στον στρατηγό – καλοκαίρι», εκτός και εάν αλλάξουν εκ νέου τα δεδομένα, όπως είπε. Κρούσματα σήμερα 24/10

“Η ανοσία κατεβαίνει”

Ο ίδιος παρατήρησε ότι ο ιός δεν δείχνει να καταλαγιάζει, αντιθέτως «ανεβαίνει συνέχεια», τη στιγμή που «η ανοσία κατεβαίνει». «Όσες ευχές και εάν κάνουμε, ο ιός θα κάνει αυτό που του επιτρέπουμε» σχολίασε.

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Παυλάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ανοσία υποχωρεί, καθώς «όσοι ήταν προστατευμένοι, πριν έναν χρόνο, με τα εμβόλια, δεν θα είναι πια». Αυτό, όπως επεσήμανε, θα καθιστά την Ελλάδα «ολοένα και πιο ευάλωτη στον κοροναϊό».

Σχετικά με τις εκτιμήσεις για τον Μάρτιο και εάν θα μπορούσε να επέλθει αισθητή βελτίωση, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Χτυπάτε ξύλο για τον Μάρτιο». «Θα έχουμε μια φοβερά κακή γρίπη για πάντα. Ο κοροναϊός δεν θα φύγει» υπογράμμισε ο ίδιος.

“Οι άνθρωποι που νόσησαν πριν από ένα και δύο χρόνια είναι ακόμα ευάλωτοι”

Και όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «χρωστάμε στον Χάρο. Οι άνθρωποι που νόσησαν πριν από ένα και δύο χρόνια είναι ακόμα ευάλωτοι. Τα εμβόλια δεν πιάνουν το ίδιο σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, όπως συμβαίνει με τα παιδιά, τα οποία προστατεύονται πολύ καλά».

Μιλώντας για την Όμικρον 2 ο κ. Παυλάκης δήλωσε ότι «θα βαρεθούμε να μετράμε μεταλλάξεις. Θα έρθουν πολύ περισσότερα γιατί έχουμε αφήσει τον ιό να αλωνίζει παγκόσμια με τρισεκατομμύρια ιούς που πολλαπλασιάζονται. Αν θέλουμε να καταλάβουμε τι γίνεται με τους ιούς, ας δούμε τι γίνεται με την γρίπη κάθε χρόνο».

Επισήμανε, μάλιστα, ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε να λέμε για ένα στέλεχος του ιού αν είναι επικίνδυνο ή όχι. «Έτσι όπως είναι η δομή της ελληνικής οικογένειας, είναι αρκετά εύκολο να περάσει το στέλεχος από τη μία γενιά στην άλλη. Αυτό βλέπουμε τώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments