Διεθνή

Τουρκία: Νέα γέφυρα μήκους 4,6 χιλιομέτρων

Τουρκία: Νέα γέφυρα μήκους 4,6 χιλιομέτρων
Τουρκία νέα: Ανακοινώθηκε η οικοδόμηση μίας νέας γέφυρας μήκους 4,6 χιλιομέτρων, η οποία θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία.

Στα σκαριά βρίσκεται μία νέα γέφυρα στην Τουρκία που θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρεμαστή γέφυρα Çanakkale στην Τουρκία είναι η μακρύτερη γέφυρα στον κόσμο.

Η γέφυρα Çanakkale του 1915 στα στενά των Δαρδανελίων, είναι έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία, ανακοίνωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι την Τετάρτη 9/2. Ο Ebru Özdemir, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Limak Holding, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή, δήλωσε ότι το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το δημοσίευμα

«Ενημερώσαμε το Υπουργείο Μεταφορών ότι είμαστε έτοιμοι. Τώρα είμαστε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας. Και περιμένουμε την ημερομηνία έναρξης», ανέφερε, σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Akşam.

Σημείωσε επίσης ότι η γέφυρα θα μπορούσε να είχε ανοίξει τρεις μήνες νωρίτερα εάν δεν υπήρχαν ζητήματα που σχετίζονται με την COVID-19, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι.

Το αρχικό κόστος του έργου εκτιμήθηκε στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά σύμφωνα με τον Özdemir η τιμή του αυξήθηκε κατά περισσότερο από 300 εκατομμύρια δολάρια λόγω της αύξησης των τιμών των βασικών προϊόντων που σχετίζεται με την πανδημία και των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες

Η γέφυρα Çanakkale είναι επίσης η μόνη γέφυρα που συνδέει τις δύο πλευρές του Στενού των Δαρδανέλων, λειτουργώντας ως σημαντικός σύνδεσμος μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2017 και τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Μαρτίου 2022. Στο πλαίσιο του έργου Vision 2023 με στόχο την αύξηση της χωρητικότητας οδικών, σιδηροδρομικών και θαλάσσιων μεταφορών της Τουρκίας, η γέφυρα συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Malkara-Çanakkale και θα αποτελέσει το σημαντικότερο μέρος της διαδρομής των 101 χιλιομέτρων.

Όταν σχηματιστεί η εθνική αλυσίδα γύρω από τη θάλασσα του Μαρμαρά με την ολοκλήρωση του έργου, θα βελτιώσει σημαντικά τη ροή της κυκλοφορίας και θα αμβλύνει τα προβλήματα συμφόρησης.

Στοιχεία της γέφυρας Çanakkale το 1915 είναι στυλιζαρισμένα ως βλήματα πυροβολικού, φόρος τιμής στη διάσημη μάχη της Καλλίπολης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και το ρεκόρ της 2.023 μέτρων στο μέσο της είναι μια αναφορά στην 100η επέτειο από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, την οποία η χώρα γιορτάζει του χρόνου., όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας rt.com.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments