Ελλάδα

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Ποινές χωρίς αναστολή για οπαδική βία

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Ποινές χωρίς αναστολή για οπαδική βία
Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Για τα καυτά θέματα της επικαιρότητας πρόκειται να δώσει συνέντευξη στον Γιώργο Αυτιά ο πρωθυπουργός.

Συνέντευξη παραχωρεί στον Γιώργο Αυτιά και το ΣΚΑΪ στις 10 το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνέντευξη αυτή θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη, ενώ μέσω αυτής αναμένεται να ανακοινώσει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 για δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε μέσω αποσπάσματος που παρουσιάστηκε πως θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. «Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», σημείωσε. Όπως είπε, ελπίζει ότι από την άνοιξη θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη. Εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πόσο θα κερδίσουν συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι

Αύξηση στις αποδοχές τους που ξεκινούν από 22 ευρώ και ξεπερνούν ακόμη και τα 676 ευρώ το χρόνο θα δουν εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου και συνταξιούχοι λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023.

Για παράδειγμα για εισόδημα 13.000 δηλαδή για καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.083 ευρώ το ετήσιο όφελος θα είναι 22 ευρώ τον χρόνο ή 1,83 ευρώ τον μήνα, για εισόδημα 15.000 ευρώ ή 1.250 ευρώ τον μήνα το όφελος θα είναι 66 ευρώ τον χρόνο ή 5,5 ευρώ το μήνα, για εισόδημα 18.000 ευρώ ή 1.500 ευρώ τον μήνα το ετήσιο κέρδος θα είναι 132 ευρώ και το μηνιαίο 11 ευρώ, για εισόδημα 20.000 ευρώ ή αποδοχές 1.666 ευρώ το όφελος ανέρχεται σε 176 και 14,6 ευρώ αντίστοιχα. 

Τι βρίσκεται στο τραπέζι

Η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και για τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους θα έχει ως συνέπεια από την 1η-1-2023 και μετά να πάψουν να επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης:

  • Οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι με ετήσιες αποδοχές άνω των 12.000 ευρώ.
  • Οι δημόσιοι λειτουργοί, δηλαδή οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι δικαστικοί, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί, οι ερευνητές και οι λοιποί δημόσιοι λειτουργοί, των οποίων τα ετήσια εισοδήματα από μισθούς υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ.
  • Οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ

Σχετικά με την οπαδική βία

Αναφερόμενος στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά «ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα με το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη», συμπληρώνοντας πως εάν δεν λυθεί τώρα το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν θα λυθεί ποτέ.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα προανήγγειλε αυστηροποίηση των ποινών για όσους συλλαμβάνονται από την επόμενη εβδομάδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ποινές που επιβάλλονται θα είναι χωρίς αναστολή μιας και «είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος». Τόνισε επίσης πως μεταξύ των αλλαγών θα είναι και αυτή της εισόδου στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

«Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» δεσμεύτηκε.

Αναφορικά με τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν στο οπαδικό κίνημα από τις επερχόμενες αλλαγές ο πρωθυπουργός, είπε σκωπτικά «και εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξύδι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments