Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους
Κυριάκος Μητσοτάκης: Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί από τον ΣΚΑΙ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις.

Για τον κατώτατο μισθό

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε μέσω αποσπάσματος που παρουσιάστηκε πως θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. «Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», σημείωσε. Όπως είπε, ελπίζει ότι από την άνοιξη θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη. Εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πόσο θα κερδίσουν συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι

Αύξηση στις αποδοχές τους που ξεκινούν από 22 ευρώ και ξεπερνούν ακόμη και τα 676 ευρώ το χρόνο θα δουν εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου και συνταξιούχοι λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023.

Για παράδειγμα για εισόδημα 13.000 δηλαδή για καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.083 ευρώ το ετήσιο όφελος θα είναι 22 ευρώ τον χρόνο ή 1,83 ευρώ τον μήνα, για εισόδημα 15.000 ευρώ ή 1.250 ευρώ τον μήνα το όφελος θα είναι 66 ευρώ τον χρόνο ή 5,5 ευρώ το μήνα, για εισόδημα 18.000 ευρώ ή 1.500 ευρώ τον μήνα το ετήσιο κέρδος θα είναι 132 ευρώ και το μηνιαίο 11 ευρώ, για εισόδημα 20.000 ευρώ ή αποδοχές 1.666 ευρώ το όφελος ανέρχεται σε 176 και 14,6 ευρώ αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΣΙΟ

Τι βρίσκεται στο τραπέζι

Η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και για τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους θα έχει ως συνέπεια από την 1η-1-2023 και μετά να πάψουν να επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης:

  • Οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι με ετήσιες αποδοχές άνω των 12.000 ευρώ.
  • Οι δημόσιοι λειτουργοί, δηλαδή οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι δικαστικοί, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί, οι ερευνητές και οι λοιποί δημόσιοι λειτουργοί, των οποίων τα ετήσια εισοδήματα από μισθούς υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ.
  • Οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Έρχεται bonus system στο Δημόσιο

Στο τραπέζι βρίσκεται, μια ακόμα μεγάλη αλλαγή στο Δημόσιο: η εισαγωγή bonus system σε επιλεγμένες υπηρεσίες. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments