Διεθνή

Με δύο δόσεις Sinovac και τρεις BioNTech, εμβολιάστηκε ο Ερντογάν

Με δύο δόσεις Sinovac και τρεις BioNTech, εμβολιάστηκε ο Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Turkish Presidency)

Ο Ερντογάν πιστεύει πως ο πολλαπλός εμβολιασμός επιτάχυνε την ανάρρωσή του, από την Covid-19.

Όχι τρεις, αλλά πέντε δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19, έχουν χορηγηθεί στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίες, σύμφωνα με δήλωσή του, πιστεύει ακράδαντα, πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ταχεία ανάρρωσή του από τον κορωνοϊό. Πλέον περιμένει, όπως δήλωσε να αναρρώσει και η σύζυγός του Εμινέ, προκειμένου να ταξιδέψουν μαζί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Δευτέρα, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Μια μέρα μετά το αρνητικό test για την COVID-19, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε χθες Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, ότι ο εμβολιασμός έπαιξε ρόλο στην ταχεία ανάρρωσή του.

«Σίγουρα βοήθησαν», επιμένει για τις πέντε δόσεις εμβολίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Η διαδικασία ανάρρωσής μου ήταν πολύ ομαλή. Φυσικά, τα εμβόλια σίγουρα βοήθησαν. Έλαβα δύο δόσεις Sinovac και τρεις δόσεις BioNTech. Χάρη στην αποτελεσματικότητα αυτών των εμβολίων, ανάρρωσα άνετα και σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος σε ομάδα δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν εμφάνισε σημάδια κόπωσης ή εξάντλησης κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του και πως συνέχισε κανονικά όλη τη δουλειά του από το σπίτι, απλώς εξ αποστάσεως.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση της υγείας της συζύγου του, της πρώτης κυρίας Εμινέ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα μια μέρα μετά από αυτόν και δεν έχει ακόμη αρνητικό test.

«Δεν θα με άφηνε να πάω μόνος μου», εξηγεί για την σύζυγό του Εμινέ, ο Τούρκος πρόεδρος

«Αυτήν τη στιγμή ακολουθεί όλα τα μέτρα, προσεύχομαι να αναρρώσει μέχρι τη Δευτέρα, γιατί πρέπει να ταξιδέψουμε μαζί. Δεν θα με άφηνε να πάω μόνος», είπε ο τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στη σύζυγό του Εμινέ και  στην προγραμματισμένη επίσκεψή τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο Ερντογάν, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκε αρνητικός και δεν έχει πλέον τα συμπτώματα της νόσου, δήλωσε ο γιατρός του την Πέμπτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments