Διεθνή

Ουκρανία: Ανοικτή πλέον, η ναυσιπλοΐα στη Θάλασσα του Αζόφ

Ουκρανία: Ανοικτή πλέον, η ναυσιπλοΐα στη Θάλασσα του Αζόφ
Η Ουκρανία, ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς χάλυβα, σιτηρών και ηλιελαίου στον κόσμο, πραγματοποιεί εξαγωγές μέσω λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα και στη Θάλασσα Αζόφ.

Η Ρωσία απέσυρε τους προηγουμένως ανακοινωθέντες περιορισμούς για διέλευση πλοίων στη Θάλασσα του Αζόφ που συνδέονται με γυμνάσια του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ουκρανική λιμενική αρχή.

«Η κίνηση των πλοίων με συνιστώμενες διαδρομές προς τα θαλάσσια λιμάνια της Ουκρανίας στη Θάλασσα του Αζόφ είναι ανοιχτή», ανέφερε η αρχή σε ανακοίνωσή της.

Η Ουκρανία, ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς χάλυβα, σιτηρών και ηλιελαίου στον κόσμο, πραγματοποιεί εξαγωγές μέσω λιμανιών στη Μαύρη Θάλασσα και στη Θάλασσα Αζόφ, προς Οδησσό, Πίβντενι, Τσορνομόρσκ, Χερσόν, Μαριούπολη και Μπερντιάνσκ.

Επίκριση στα ναυτικά γυμνάσια κοντά στις ακτές της Ουκρανίας

Ουκρανοί αξιωματούχοι επέκριναν τα ρωσικά ναυτικά γυμνάσια κοντά στις ακτές της Ουκρανίας, λέγοντας ότι η παρουσία πολεμικών πλοίων αποτελούν μέρος ενός «υβριδικού πολέμου» που καθιστά ουσιαστικά αδύνατη τη ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα Αζόφ.

Η ουκρανική λιμενική αρχή ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι οι περιορισμοί στη ναυσιπλοΐα θα διαρκέσουν από τις 13 έως τις 19 Φεβρουαρίου και η «κίνηση πλοίων… προς τα λιμάνια της Ουκρανίας στη Θάλασσα του Αζόφ θα αποκλειστεί για όλη την περίοδο αυτών των δραστηριοτήτων».

Ουκρανοί έμποροι σιτηρών ανέφεραν σήμερα ότι τα γυμνάσια του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και το κλείσιμο των παραδοσιακών παραδοσιακών οδών δεν έχουν επηρεάσει μέχρι στιγμής την ουκρανική αγορά εξαγωγών σιτηρών.

Η Μόσχα διεξάγει ναυτικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα αυτόν τον μήνα, την στιγμή που πραγματοποιεί χερσαίες ασκήσεις βόρεια της Ουκρανίας, στη Λευκορωσία, σε μια επίδειξη δύναμης που η Δύση λέει ότι θα μπορούσε να είναι προπομπός εισβολής. Η Μόσχα αρνείται ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στον γείτονά της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments