Διεθνή

Άρση μέτρων στη Νορβηγία: «Η πανδημία δεν αποτελεί απειλή για μας»

Άρση μέτρων στη Νορβηγία: «Η πανδημία δεν αποτελεί απειλή για μας»

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Ούτε μάσκες ούτε αποστάσεις  -«Αντίο» στα μέτρα για τον κορωνοϊό και από τη Νορβηγία

Η σχετικά ήπια παραλλαγή Όμικρον και η προστασία από τα εμβόλιο έγιναν το όπλο για την επιστροφή στην κανονικότητα, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε 

Η Νορβηγία ήρε σχεδόν όλα τα εναπομείναντα μέτρα που επέβαλε στο πλαίσιο του lockdown κατά της Covid-19, καθώς τα υψηλά επίπεδα των μολύνσεων κορωνοϊού είναι απίθανο να θέσουν σε κίνδυνο τις υγειονομικές υπηρεσίες, δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε.

Η χώρα, η οποία απέσυρε τους περισσότερους περιορισμούς την 1η Φεβρουαρίου, θα διατηρήσει κάποια μέτρα στο αρκτικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ. Οι νέοι κανόνες εφαρμόζονται από σήμερα Κυριακή στις 11:00 (ώρα Ελλάδας).

Η πανδημία δεν αποτελεί απειλή για τους περισσότερους από μας

«Η πανδημία του κορωνοϊού δεν αποτελεί πλέον μια μεγάλη υγειονομική απειλή για τους περισσότερους από εμάς. Η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί πολύ μικρότερης σοβαρότητας νόσηση και είμαστε καλά προστατευμένοι από τα εμβόλια», είπε ο πρωθυπουργός. Οι Νορβηγοί δεν θα χρειάζεται πλέον να τηρούν μεταξύ τους απόσταση ενός μέτρου ούτε να φορούν μάσκες σε χώρους με συνωστισμό.

Η άρση αυτών των μέτρων σημαίνει ότι τα νυχτερινά κέντρα και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας μπορούν να λειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους. Επιπλέον, οι πολίτες που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 δεν χρειάζεται πλέον να απομονώνονται. Οι αρχές συστήνουν να παραμένουν στο σπίτι τους για τέσσερις ημέρες. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Η Νορβηγία θυμίζουμε επέβαλε τον Δεκέμβριο μερικό lockdown για να αντιμετωπίσει την παραλλαγή Όμικρον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments