Διεθνή

Η 57η οδός στην Νέα Υόρκη κατατάχθηκε ως η ακριβότερη παγκοσμίως

Η 57η οδός στην Νέα Υόρκη κατατάχθηκε ως η ακριβότερη παγκοσμίως

Πηγή Φωτογραφίας: EyeEm

Έχει καταγράψει 41 πωλήσεις άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία πέντε χρόνια, λέει ο Knight Frank

Η 57 οδός της Νέας Υόρκης η πιο ακριβή στον κόσμο, όπου βρίσκονται οι περισσότεροι από τους υπερυψηλούς πολυτελείς πύργους κατοικιών της πόλης, κατατάχθηκε ως η πιο αποκλειστική τοποθεσία κατοικιών από δύο κορυφαίες χρηματιστηριακές εταιρείες παγκοσμίως.

Η οδός, η οποία είναι η διεύθυνση για πολυτελείς εξελίξεις όπως 432 Park, One57, Central Park Tower και Steinway Tower, μεταξύ άλλων, έχει καταγράψει 41 συναλλαγές κατοικιών πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία πέντε χρόνια, με μέση τιμή πώλησης 38,5 εκατομμύρια δολάρια , σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσιεύθηκε από τον Knight Frank σε συνεργασία με τον Douglas Elliman. 57 οδό

Το Central Park South, η Park Avenue και η Fifth Avenue της Νέας Υόρκης κατέλαβαν την τρίτη, τέταρτη και έβδομη θέση, αντίστοιχα, στη λίστα των 10 κορυφαίων

Για να ταξινομήσουν τους πιο ακριβούς δρόμους και ακριβές περιοχές του κόσμου, οι δύο χρηματιστηριακές εταιρείες ανέλυσαν δεδομένα πωλήσεων από τα αντίστοιχα γραφεία τους, κρατικά μητρώα και άλλες πηγές ακινήτων σε πόλεις-πύλες παγκοσμίως από το 2015 έως τον Ιούνιο του 2019. Όλα τα νομίσματα μετατράπηκαν σε δολάρια ΗΠΑ με τη συναλλαγματική ισοτιμία από 28 Ιουνίου 2019.

Το Mount Nicholson Road on the Peak του Χονγκ Κονγκ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 35 πωλήσεις αξίας άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε αυτήν την πενταετία. Ωστόσο, είχε την υψηλότερη μέση τιμή πώλησης, στα 81,8 εκατομμύρια δολάρια.

“Οι τιμές που επιτεύχθηκε στο Mount Nicholson and the Peak είναι βιώσιμες – η έρευνά μας έδειξε ότι οι τιμές πολυτελείας είναι πολύ λιγότερο ευαίσθητες στις οικονομικές συνθήκες από τις τιμές της μαζικής αγοράς”, δήλωσε ο David Ji, διευθυντής και επικεφαλής της έρευνας και συμβούλων της Knight Frank Greater China. σε δήλωση.

Το Central Park South, η Park Avenue και η Fifth Avenue της Νέας Υόρκης κατέλαβαν την τρίτη, τέταρτη και έβδομη θέση, αντίστοιχα, στη λίστα των 10 κορυφαίων. Άλλες δύο εξαιρετικά προνομιακές κατοικίες στις ΗΠΑ ήταν η Pacific Coast Highway στο Λος Άντζελες και η λεωφόρος South Ocean στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, η καθεμία με 10 συναλλαγές άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Γνωστή ως Palm Beach’s Billionaires’ Row, η South Ocean Boulevard έχει προσελκύσει πλούσιους αγοραστές εν μέρει λόγω των ευνοϊκών φορολογικών νόμων και του εξαιρετικά πολυτελούς τρόπου ζωής που προσφέρει αυτή η περιοχή, σύμφωνα με τον Jay Phillip Parker, διευθύνοντα σύμβουλο της Douglas Elliman’s Florida Brokerage. Ο δρόμος, όπου βρίσκεται το Mar-a-Lago του Προέδρου Τραμπ, έχει σημειώσει συναλλαγές ρεκόρ φέτος, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης ενός παραθαλάσσιου σπιτιού, La Follia, 110 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Pacific Coast Highway του Λος Άντζελες είχε 10 πωλήσεις κατοικιών άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένων δύο συναλλαγών άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την έκθεση.

Το Mount Kellett Road του Χονγκ Κονγκ, επίσης στο Peak, και το Conduit Road, στο Mid-Levels, ήρθαν στην έκτη και ένατη θέση, καθένα με 10 πωλήσεις με τιμή άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων. 57 οδό

Η Grosvenor Square του Λονδίνου, που κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση με 13 πωλήσεις υπερπολυτελείας, ολοκλήρωσε τη λίστα με τους κορυφαίους 10 δρόμους παγκοσμίως

Η κατάταξη επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις υπερπολυτελείς εξελίξεις στις τοποθεσίες κατοικιών κορυφαίας βαθμίδας, δήλωσε ο Liam Bailey, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας στην Knight Frank.

«Η παγκόσμια φύση του εξαιρετικά κορυφαίου αγοραστή και οι απαιτήσεις τους όσον αφορά το σχεδιασμό, τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες έχουν δημιουργήσει μια ευκαιρία στους προγραμματιστές να προσφέρουν ένα νέο σημείο αναφοράς στην ποιότητα στις βασικές γειτονιές της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Χονγκ Κονγκ», είπε ο κ. είπε ο Μπέιλι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments