Αθλητισμός

Αταλάντα – Ολυμπιακός: Το σχέδιο Μάρτινς για την άμυνα

Αταλάντα – Ολυμπιακός: Το σχέδιο Μάρτινς για την άμυνα
Αταλάντα - Ολυμπιακός: Ο Μάρτινς ετοιμάζει ένα νέο σχεδιασμό για την άμυνα των ερυθρόλευκων στον αγώνα με την Αταλάντα.

Ολυμπιακός και Αταλάντα πρόκειται να αναμετρηθούν την Πέμπτη για την νέα αγωνιστική. Ο Πέδρο Μάρτινς πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τις κάρτες στην αμυντική γραμμή, ενώ στο μυαλό του βρίσκονται οι Ελ Αραμπί, Σισέ και Βρουσάι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να βάλει δύσκολα στην Αταλάντα για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για το Europa League και δεν αποκλείεται να επιφυλάσσει κάποια έκπληξη την Πέμπτη (17/2, 22:00, COSMOTE SPORTS 2 HD και LIVE από το SPORT24) στο Μπέργκαμο. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για την ενδεκάδα, τόσο σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό όσο και σε πρόσωπα, ενώ ετοιμάζει και plan B, το οποίο ενδεχομένως να εφαρμόσει κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει καλά κάτι στο ξεκίνημα του ματς.

Τι θα γίνει με Ελ Αραμπί και Σισέ

Ο Ελ Αραμπί και ο Σισέ χτυπούν την πόρτα της ενδεκάδας, ενώ υποψηφιότητα θέτει και ο Βρουσάι. Μία σημαντική παράμετρος για τις τελικές αποφάσεις του Μαρτίνς είναι το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι έχουν τέσσερις ποδοσφαιριστές στο όριο καρτών. Πρόκειται για τους Μανωλά (κουβαλάει κάρτες από τη Νάπολι), Σισέ, Μπα και Τικίνιο.

Δηλαδή, οι τρεις από τους τέσσερις παίκτες αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας. Αυτό σημαίνει πως, αν δεχτεί κίτρινη κάρτα κάποιος εκ των παραπάνω τεσσάρων ποδοσφαιριστών, δεν θα παίξει στον αγώνα ρεβάνς με τους μπεργκαμάσκι στο Καραϊσκάκης.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων πάντως, για την ώρα δεν δείχνει να επηρεάζεται από αυτό. Σκοπεύει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα που θεωρεί ο ίδιος και να χρησιμοποιήσει εκείνους που βρίσκονται σε πιο καλή αγωνιστική κατάσταση και μπορούν να υπηρετήσουν το πλάνο του στο συγκεκριμένο εκτός έδρας παιχνίδι.

Σε ποια θέση θα αγωνιστεί ο Καμαρά

Έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα, ό,τι ο Μαρτίνς προτιμά τον Τικίνιο στα πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, όπως συνέβη απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, την Αντβέρπ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει ξεκινήσει σε σημαντικά ματς μακριά από το Καραϊσκάκη και ο Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός ήταν βασικός, για παράδειγμα, στα παιχνίδια με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη, την Σλόβαν στη Μπρατισλάβα, τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Ελ Αραμπί έχει πάρει περισσότερες ανάσες στα τελευταία παιχνίδια, καθώς έπαιξε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά στα ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ και τον Ιωνικό, ενώ στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, μοιράστηκε τον χρόνο με τον Τικίνιο. Ο Μαροκινός αγωνίστηκε 53 λεπτά και ο Βραζιλιάνος 70´ μαζί με την παράταση.

Επίσης, ανοιχτό παραμένει ακόμη σε ποια θέση θα αγωνιστεί ο Αγκιμπού Καμαρά. Αν ο Μαρτίνς θα τον τοποθετήσει στον άξονα μπροστά από τους κεντρικούς χαφ ή θα τον χρησιμοποιήσει στα πλάγια της επίθεσης. Πολλά θα εξαρτηθούν από το σύστημα που θα επιλέξει ο Πορτογάλος κόουτς, ο οποίος τεστάρει αυτά τα εικοσιτετράωρα στο Ρέντη την κατάσταση του Σισέ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments