Διεθνή

Πριγκιπάς Κάρολος: Οι αρχές ξεκινούν έρευνα για το ίδρυμα

Πριγκιπάς Κάρολος: Οι αρχές ξεκινούν έρευνα για το ίδρυμα
Πριγκιπάς Κάρολος: Προβλήματα με την Μητροπολιτική Αστυνομία έχει ο πρίγκιπας λόγω του ιδρύματος που έχει ιδρύσει.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος αντιμετωπίζει την έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου. Η έρευνα έχει ξεκινήσει σχετικά με ισχυρισμούς περί χρηματισμού έναντι τιμών που συνδέονται με το φιλανθρωπικό ίδρυμα του πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλίας, το Prince’s Foundation.

Η Scotland Yard ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Η Μητροπολιτική Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς για αδικήματα βάσει του νόμου περί τιμών του 1925». Η απόφαση προκύπτει από την αξιολόγηση μιας επιστολής του Σεπτεμβρίου 2021.

Τα δημοσιέυματα που ξεκίνησαν την έρευνα

Αυτή αφορούσε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που ισχυρίζονταν ότι έγιναν προσφορές βοήθειας για την εξασφάλιση τιμών και υπηκοότητας για έναν υπήκοο της Σαουδικής Αραβίας. Η ειδική ομάδα έρευνας διεξήγαγε τη διαδικασία αξιολόγησης, η οποία περιελάμβανε την επικοινωνία με όσους πιστεύεται ότι κατέχουν σχετικές πληροφορίες.

Οι αξιωματικοί ήρθαν σε επαφή με το Ίδρυμα του Πρίγκιπα σχετικά με τα ευρήματα μιας ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με τις πρακτικές συγκέντρωσης κεφαλαίων. Το ίδρυμα παρείχε μια σειρά από σχετικά έγγραφα.

Τα έγγραφα αυτά εξετάστηκαν παράλληλα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, με αποτέλεσμα η μητροπολιτική αστυνομία να ανακοινώνει σήμερα πως ξεκινά και επίσημα έρευνα.

Το σκάνδαλο που αφορά το πρώην δεξί του χέρι

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται ο πρίγκιπας Κάρολος. Δημοσίευμα της «Mail on Sunday» αναφέρει ότι το δεξί χέρι του Κάρολου, ο Μάικλ Φόσετ αναγκάστηκε να παραιτηθεί καθώς επιστολή που ήρθε στο φως αναφέρει ότι πρόσφερε σε Σαουδάραβα κροίσο, ο οποίος έκανε δωρεές χιλιάδων λιρών στο Prince’s Foundation, βοήθεια για να λάβει τον τίτλο του ιππότη και τη βρετανική ιθαγένεια.

Ο Φόσετ που μέχρι χθες ήταν διευθύνων σύμβουλος του Prince’s Foundation είχε πει ότι η βασιλική φιλανθρωπική οργάνωση θα ήταν «ευτυχισμένη και πρόθυμη» να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να βοηθήσει τον πλούσιο Σαουδάραβα δωρητή και επιχειρηματία Dr Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz «υπό το φως της πρόσφατης γενναιοδωρίας του».

Όλες αυτές οι χάρες έλαβαν χώρα το 2017 και ο Σαουδάραβας κροίσος ελάμβανε όλα αυτά τα χρόνια την υποστήριξη του παλατιού, φυσικά με το αζημίωτο καθώς οι δωρεές του ήταν χιλιάδων λιρών. «Ο Φόσετ – αναμφισβήτητα ήταν ο πιο αξιόπιστος βοηθός του πρίγκιπα – και έχει προσφερθεί να αποχωρήσει προσωρινά», αναφέρει ανώνυμη πηγή.

Το σκάνδαλο επικεντρώνεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο ζητήθηκαν δωρεές για την ανακαίνιση του Dumfries House, ενός αρχοντικού στη Σκωτία. Η επιστολή βόμβα, που έγραψε ο Φόσετ στις 18 Αυγούστου 2017, στον Busief Lamlum, βοηθό του Dr Bin Mahfouz, αναφέρει: «Υπό το φως της συνεχιζόμενης και πιο πρόσφατης γενναιοδωρίας του Σεβασμιώτατου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments