Άποψη

Αναλαμβάνει ο… Τσίπρας

Αναλαμβάνει ο… Τσίπρας
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τις σημαντικές αλλαγές που αποφασίστηκαν στην Κουμουνδούρου.

Το παίρνει πάνω του ο Αλέξης Τσίπρας ο παιχνίδι των εκλογών. Σημαντικές αλλαγές στη πορεία προς τις εκλογές, αποφασίστηκαν στη Κουμουνδούρου. Η θολή εικόνα που εκπέμπεται, ειδικά τη τελευταία περίοδο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει σοβαρούς προβληματισμούς αλλά και τριγμούς στο εσωτερικό. Οι δημοσκοπήσεις είναι μια φωτογραφία της στιγμής που δεν παύουν,όμως, να αναδεικνύουν μια πολιτική πραγματικότητα.

Ενόψει της κρίσιμης πολιτικής περιόδου και ενώ η χώρα έχει εισέλθει σε άτυπη προεκλογική περίοδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φέρατε αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι πάνω του.

Συνεχείς συσκέψεις με όλους τους κομματικούς παράγοντες για τα κρίσιμα ζητήματα αλλά και διαρκείς επισκέψεις τόσο σε περιοχές της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του,  μέχρι τουλάχιστον τις αρχές Ιουνίου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διακρίνουν, επίσης, ένα νέο πιθανό άνοιγμα σε πολιτικό επίπεδο με αφορμή τη συνάντηση που είχε με το πρώην πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την πρωτοφανή εξωθεσμική παρέμβαση, με την οποία απεπέμφθη ο κ. Χατζηθεοδοσίου από την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Πολλοί θεωρούν πως ήταν ένα πολιτικό ραντεβού με προοπτική εκλογών…

Χθες, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε μια πολύ σοβαρή σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της βουλής.

Στη σύσκεψη μετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τα θέματα οικονομίας. Έφη Αχτσιόγλου, Γιώργος Χουλιαράκης, Δημήτρης Λιάκος, Γιώργος Σταθάκης, Αλέξης Χαρίτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος,  παρόντος του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν όλα τα τελευταία δεδομένα και κυρίως οι ενέργειες της κυβέρνησης.

Αναλύθηκαν τα τελευταία δεδομένα από τη πορεία της ενεργειακής κρίσης και οι τρόποι αντιμετώπισης της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατέθεσαν νέες προτάσεις με επίκεντρο την άμεση αντιμετώπιση των άμεσα πληγέντων κοινωνικών τάξεων. Ήταν, ίσως, η πρώτη φορά σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου που μετείχαν όλοι οι αρμόδιοι πρώην κυβερνητικοί παράγοντες.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από συγκεκριμένα στελέχη να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις αφού αναλύθηκε το σύνολο της όλης κατάστασης και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments