Κόσμος

Επικεφαλής BioNTech: Δυσοίωνη πρόβλεψη – Ο κορωνοϊός θα μείνει για 10 χρόνια

Επικεφαλής BioNTech: Δυσοίωνη πρόβλεψη – Ο κορωνοϊός θα μείνει για 10 χρόνια
Ο CEO και συνιδρυτής της BioNTech επεσήμανε ότι πάντα θα υπάρχουν νέες παραλλαγές, αλλά πάντα μαθαίνουμε περισσότερα και προετοιμαζόμαστε καλύτερα. Την ίδια ώρα η Moderna ανακοίνωσε ότι το κοινό εμβόλιο για κορωνοϊό και γρίπη θα είναι έτοιμο τον Αύγουστο του 2023

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό για τα επόμενα 10 χρόνια» δήλωσε ο CEO και συνιδρυτής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν .

Ο κόσμος είναι «καλύτερα προετοιμασμένος» να αντιμετωπίσει μελλοντικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού, δήλωσε ο CEO και συνιδρυτής της BioNTech, τη στιγμή που η γερμανική εταιρεία εργάζεται για την παρασκευή ενός εμβολίου για την Όμικρον.

«Πάντα θα υπάρχουν νέες παραλλαγές, αλλά πάντα μαθαίνουμε περισσότερα και προετοιμαζόμαστε καλύτερα» πρόσθεσε.

Moderna: Το κοινό εμβόλιο για κορωνοϊό και γρίπη θα είναι έτοιμο τον Αύγουστο του 2023

Σε ενάμιση χρόνο θα είναι εφικτή η χορήγηση διπλού εμβολίου, το οποίο θα αντιμετωπίζει τόσο τον κορωνοϊό όσο και τη γρίπη, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκτελεστικός διευθυντής της φαρμακοβιομηχανίας Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.

Παράλληλα εκτίμησε ότι σε έξι μήνες θα είναι έτοιμο και το ανανεωμένο εμβόλιο Covid-19 που θα προστατεύει και από την Όμικρον.

Σε δηλώσεις του ο Γάλλος επιχειρηματίας και μάνατζερ τόνισε ότι το διπλό αυτό εμβόλιο αναμένεται να είναι έτοιμο ως τον Αύγουστο του 2023 και η τιμή του θα είναι αντίστοιχη του υπάρχοντος εμβολίου της γρίπης, άρα εφικτό να αποκτηθεί και από λιγότερο εύρωστα κράτη.

Το «παν-εμβόλιο», όπως το αποκάλεσε, θα αντιμετωπίζει ακόμη και άλλες παθήσεις του αναπνευστικού, συνιστώντας μια επαναστατική πρόοδο στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Φέτος τον Αύγουστο όμως θα είναι στη διάθεση των χωρών και το ενημερωμένο εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον, προέβλεψε ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής εταιρίας που παράγει mRNA σκευάσματα κατά του κορωνοϊού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments