Διεθνή

Μπάιντεν: Όλα δείχνουν πως η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία – Δεν θα τηλεφωνήσω στον Πούτιν

Μπάιντεν: Όλα δείχνουν πως η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία – Δεν θα τηλεφωνήσω στον Πούτιν
Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία, είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν και συμπλήρωσε πως θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί «μέσα στις επόμενες ημέρες».

Ο κίνδυνος μιας εισβολής στην Ουκρανία από τη Ρωσία είναι «πολύ υψηλός» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προτού αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για μια επίσκεψη μερικών ωρών στο Οχάιο (στις βόρειες ΗΠΑ).

Ο Τζο Μπάιντεν είπε πως υπάρχουν «κάθε είδους ενδείξεις ότι ετοιμάζονται να εισβάλουν στην Ουκρανία» και πως δεν σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

Η Ουάσινγκτον πολλαπλασιάζει τις προειδοποιήσεις και διαβεβαιώνει πως η Ρωσία, βρίσκεται μακράν του να έχει αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία όπως έχει υποσχεθεί, εξακολουθεί, αντίθετα, να ενισχύει τον μηχανισμό της.

Η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία

Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία, είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν και συμπλήρωσε πως θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί «μέσα στις επόμενες ημέρες».

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι δεν σκοπεύει να επικοινωνήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν. «Δεν σχεδιάζω να καλέσω τον Πούτιν τώρα» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους και επίσης υπογράμμισε πως «υπάρχει τρόπος» να ξεπεραστεί η κρίση με διπλωματία.

Σε αυτές τις δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προτού αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για μια επίσκεψη μερικών ωρών στο Οχάιο (βόρειες ΗΠΑ).

Η Ουάσινγκτον πολλαπλασιάζει τις προειδοποιήσεις και διαβεβαιώνει πως η Ρωσία, μακράν του να έχει αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία όπως έχει υποσχεθεί, εξακολουθεί, αντίθετα, να ενισχύει τον μηχανισμό της.

Η Μόσχα «θα αναγκαστεί να απαντήσει» αν δεν λάβει εγγυήσεις

Περίπου την ίδια ώρα με τις δηλώσεις Μπάιντεν, το ΥΠΕΞ της Ρωσίας ανακοίνωσε πως η χώρα θα «αναγκαστεί να απαντήσει, ακόμη και με στρατιωτικά-τεχνικά μέσα» αν οι ΗΠΑ δεν δώσουν εγγυήσεις ασφάλειας.

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα αποποιηθεί το δικαίωμα ένταξης στο ΝΑΤΟ

Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας, πάντως, νωρίτερα τόνισε ότι δεν σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία. Στο ίδιο πνεύμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων πως, ενώ η Ρωσία έχει αρχίσει να αποσύρει μερικά από τα στρατεύματά της που ολοκλήρωσαν γυμνάσια σε περιοχές γειτονικές της Ουκρανίας, η διαδικασία της αποχώρησής τους θα απαιτήσει κάποιο χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments