Άποψη

Αλλάζει ο μιντιακός χάρτης στην Ελλάδα

Αλλάζει ο μιντιακός χάρτης στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα στον μιντιακό χάρτη.

Τεράστιες αλλαγές επέρχονται στα Μέσα Ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη εξαγορά μιντιακού ομίλου ενώ έχουν προχωρήσει σημαντικά οι συζητήσεις για αλλαγές και εκσυγχρονισμό σε δυο ακόμη μεγάλους ομίλους μέσων ενημέρωσης.

Όπως σημειώνουν τραπεζικοί οίκοι που έχουν συμμετάσχει σε ανάλογες συζητήσεις-καθώς αναζητήθηκε το ενδιαφέρον τους αλλά και η δυνατότητα δανειοδότησης-μέχρι τον Ιούνιο, οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στον «ενημερωτικό» χάρτη της χώρας θα είναι ραγδαίες.

Θρυλείται πως μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν προχωρήσει σε συμφωνία για τη συμμετοχή τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου.

Υψηλόβαθμος στέλεχος συστημικής τράπεζας έκανε λόγο για «αναδιάταξη και του επιχειρηματικού χάρτη» καθώς το ενδιαφέρον έχει επεκταθεί και στον κατασκευαστικό και στον εφοπλιστικό κλάδο αλλά και στο μεγάλο κεφάλαιο του Real Estate! Με άλλα λόγια στο σύνολο του επιχειρείν της χώρας.

 Ο ανταγωνισμός, όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται να εκτιναχθεί και με όρους οικονομικής «αναδιάταξης».

Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες και ήδη οι ισχυροί παράγοντες σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα και για τον μιντιακό χάρτη. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες η «αναδιάταξη» θα προχωρήσει εις βάθος, διότι η αλλαγή ιδιοκτησιακού πακέτου στα μέσα ενημέρωσης θα παρασύρει και δραματικές αλλαγές σε ασφαλιστικές εταιρίες και σε διοικητικά συμβούλια τραπεζών. Σε πλήρη ανασυγκρότηση βρίσκεται, επίσης και ο κλάδος των κατασκευών με επιμονή στο Real Estate σε συγκεκριμένες περιοχές και όχι μόνον στο Νομό Αττικής. Η προσέλκυση μεγάλων και διεθνών εταιρειών που ήδη έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα-Πειραιά-αναθερμαίνει τον κατασκευαστικό κλάδο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πειραιάς θα μετατραπεί προοπτικά στο ελληνικό city του Λονδίνου.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο των μέσων ενημέρωσης έχουν προκαλέσει και το πολιτικό  ενδιαφέρον. Στο Μέγαρο Μαξίμου, περισσότερο αλλά και στη Κουμουνδούρου, λιγότερο-οι επαφές τώρα έχουν αρχίσει να πληθαίνουν(με το ξεπέρασμα των παλαιότερων αγκυλώσεων)-επιδιώκουν να παρακολουθήσουν τα νέα γιγαντιαία deals που πραγματοποιούνται. Οι νέες δημιουργίες μιντιακών ομίλων είναι κυρίως αυτό που έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι επιχειρηματικές συμφωνίες που πραγματοποιούνται και αυτές που ακολουθούν ξεπερνούν και τα όρια των μέσων ενημέρωσης αφού εντάσσονται και σε ευρύτερους κλάδους, όπως είναι οι νέες τεχνολογίες, και η σύνδεση τους με τη δημιουργία νέων επικοινωνιακών και ενημερωτικών μοντέλων. Στις συζητήσεις, λέγεται, πως έχει αναλυθεί το μέλλον της τηλεόρασης και της εξέλιξης της, δια μέσου νέων μορφών επικοινωνίας. «Real Time ενημέρωση» είναι η φράση που κυριαρχεί για την επόμενη ημέρα…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments