Άποψη

Κωδικός «ΒΙΑ»: Φρούριο το Ηράκλειο για το Final Four

Κωδικός «ΒΙΑ»: Φρούριο το Ηράκλειο για το Final Four

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSΙ

Κωδικός «ΒΙΑ»: O Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το πρώτο μεγάλο μπασκετικό γεγονός της χρονιάς.

Σε Crash Test για τη κυβέρνηση, μετατρέπεται το πρώτο μεγάλο μπασκετικό γεγονός της χρονιάς. Από αύριο το Ηράκλειο, μετατρέπεται κυριολεκτικά σε φρούριο. Με αφορμή το Final Four του Μπάσκετ, οι αστυνομικές δυνάμεις θα κατακλύσουν την ευρύτερη περιοχή, επιδιώκουν να να αποκλείσουν τη συνάντηση διαφορετικών οπαδών είτε εντός είτε εκτός γηπέδου. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πως μια κυριολεκτικά μπασκετική γιορτή μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία. Οι μνήμες είναι νωπές και κυβέρνηση και ΕΟΚ, φέρονται αποφασισμένοι να διεξάγουν μια αθλητική γιορτή αντάξια της ιστορίας του ελληνικού μπασκετ.

Με αφορμή τα τελευταία τραγικά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, η διεξαγωγή του πρώτου μεγάλου αθλητικού γεγονότος αποκτά ευρύτερη σημασία που ξεπερνά τα όρια της αθλητικής συνάντησης τεσσάρων ομάδων. Χαρακτηριστικό της σημαντικότητας που αποδίδει η κυβέρνηση είναι και η συνάντηση που είχαν ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος.

Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να βάλουμε τέλος στον χουλιγκανισμό», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Θεδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media, με αφορμή την συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΚ.

Θεοδωρικάκος

Συγκεκριμένα, ο υπουργός στην ανάρτηση του αναφέρει:

«Στη συνάντηση εργασίας που είχαμε με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο για το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στα “Δύο Αοράκια” στο Ηράκλειο Κρήτης, η συζήτησή μας επικεντρώθηκε γύρω από την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Τώρα, είναι η κατάλληλη ώρα να βάλουμε τέλος στη βία και στον χουλιγκανισμό, είτε είναι μέσα είτε είναι έξω από τα γήπεδα. Αυτό το Σαββατοκύριακο, κάνουμε πράξη το σύνθημα: Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος, είναι γιορτή».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις της αστυνομίας θα ασκήσουν όλους τους αυστηρούς ελέγχους προκειμένου να μη εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, οποιαδήποτε όργανο δύναται να προκαλέσει επικίνδυνη φθορά. Ταυτοχρόνως θα υπάρχει συνεχή παρακολούθηση όλων των οπαδών.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες οι αρμόδιοι φορείς έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων αλλά και με τις διοικήσεις, προκειμένου να δοθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια ασφαλούς και υπεύθυνης διεξαγωγής των αγώνων.

Ένα τραγικό γεγονός ή η δημιουργία επεισοδίων στο παρόντα χρόνο θα ισοδυναμούσε με καταστροφή σε πολλά και διαφορετικά  επίπεδα. Πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, ακόμη και τοπικά. Η κοινωνία του Ηρακλείου δεν θέλει να δει επεισόδια στο κέντρο της πόλης. Εξάλλου, από τέτοιες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, «ζεσταίνεται» οικονομικά και η ίδια η πόλη…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments