Ελλάδα

Πλοίο φωτιά: Τέσσερις οι Έλληνες μεταξύ των αγνοουμένων

Πλοίο φωτιά: Τέσσερις  οι Έλληνες μεταξύ των αγνοουμένων

Πηγή Φωτογραφίας: Καταπόδης/ ευρωκίνηση

Πλοίο φωτιά: Τέσσερις οι Έλληνες μεταξύ των 10 που αγνοούνται από το φλεγόμενο Euroferry Olympia.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το πλοίο που πήρε φωτιά. Ήδη οι αγνούμενοι είναι  14. Ήδη δε, έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες μετά από συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών και ατόμων του πληρώματος.  Δύο άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στο φλεγόμενο πλοίο και είναι σε επικοινωνία με τον Ύπαρχο για να τους προσεγγίσει Σούπερ Πούμα.

Τέσσερις Έλληνες είναι μεταξύ των αγνοουμένων από τη φωτιά που ξέσπασε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia. Η ταυτοποίηση στην Κέρκυρα ολοκληρώθηκε για 278 άτομα από τους 290 επιβαίνοντες του πλοίου που έπιασε φωτιά ανοιχτά του νησιού, (για την ακρίβεια πρόκειται για 277 και έναν λαθρομετανάστη). 

Στο λιμάνι της Κέρκυρας μεταφέρονται οι επιβαίνοντες στο επιβατηγό πλοίο «Euroferry Olympia», που έπιασε φωτιά λίγη ώρα από την αναχώρηση του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κοντά στην νήσο Ερείκουσα στην Β.Κέρκυρα, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)

14 έως τώρα, οι αγνοούμενοι

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την ΕΡΤ, ο αριθμός των αγνοουμένων ανέβηκε δυστυχώς στους 14. Αριθμός που προκύπτει από την πρώτη πρόχειρη καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε πάνω στις σωστικές λέμβους. Συνολικά 290 άτομα, (239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα) βρίσκονταν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό του ομίλου Grimaldi που αναχώρησε από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντεζι.

Μεταξύ τους 22 Έλληνες (15 επιβάτες και 7 άτομα πλήρωμα)  και οι υπόλοιποι αλλοδαποί. Σε επικοινωνία του protothema με τον όμιλο Grimaldi, εκπρόσωπος ανέφερε: «Είναι νωρίς να κάνουμε κάποια δήλωση. Προσπαθούμε να διασταυρώσουμε πληροφορίες και να συγκρίνουμε πόσοι δηλώθηκαν στο passenger list με όσους διεσώθησαν. Διασωθέντες έχει περισυλλέξει και το ιταλικό σκάφος, περιμένουμε την καταμέτρηση και ταυτοποίηση στο λιμεναρχείο της Κέρκυρας».

Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά

Η φωτιά ξέσπασε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του πλοίου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής, στα ανοιχτά της Ερεικούσας. Στις 4.30 τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στο πλοίο και αμέσως άρχισε η διαδικασία εκκένωσης. Οι επιβάτες του Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi εγκατέλειψαν το πλοίο με σωσίβιες λέμβους και περισύλλεχθηκαν από παραπλέοντα σκάφη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο, υπάρχει ένας τραυματίας, μέλος του πληρώματος. Ευτυχώς ο καιρός ήταν πολύ καλός κι έτσι η επιχείρηση διάσωσης εξελίχθηκε ομαλά.

Το Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαίας Ιταλίας, είχε αναχωρήσει με προορισμό το Μπρίντιζι και έπλεε βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του protothema.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ, πιθανόν από φορτηγό-ψυγείο. «Οι φλόγες άρχισαν να βγαίνουν στα εξωτερικά καταστρώματα αφού εμείς είχαμε απομακρυνθεί από το πλοίο. Τότε ήταν που ακούγαμε εκρήξεις λογικά από τα λάστιχα των φορτηγών», δήλωσε στο protothema.gr, ένας επιβάτης οδηγός. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλήρωμα ήταν οργανωμένο και εκπαιδευμένο αυτό. «Αν δεν ήταν άμεση η αντίδραση του πληρώματος δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί ίσως η φωτιά να μας είχε προλάβει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιβάτης μίλησε στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο σε πλοίο της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας που έχει σπεύσει προς βοήθεια: «Γίνεται χαμός όχι κάτι το ιδιαίτερο. 140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά από ό,τι είδαμε ήρθε από τα γκαράζ». Το ίδιο άτομο εξέφρασε ανησυχία πως μπορεί να υπάρχουν οδηγοί φορτηγών που κοιμούνταν στα φορτηγά τους στα γκαράζ του πλοίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments