Ελλάδα

Κέρκυρα πλοίο φωτιά: Η συγκλονιστική μαρτυρία επιβάτη

Κέρκυρα πλοίο φωτιά: Η συγκλονιστική μαρτυρία επιβάτη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο

Κέρκυρα πλοίο φωτιά: Εικόνες αποκάλυψης μεταδίδονται από το πλοίο, ενώ επιβάτης του πλοίου περιγράφει όσα έζησε.

Συκλονιστική είναι η μαρτυρία επιβάτη για το πλοίο, στο οποίο έπιασε φωτιά και είχε ως προορισμό την Κέρκυρα. Ήδη είχε ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia, με σημαία Ιταλίας, το οποίο -ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι- άρπαξε φωτιά βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσσας.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Νάσος, επιβάτης του πλοίου ανέφερε: «Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα».

Ο αυτόπτης μάρτυρας εξέφρασε φόβους πως δεν έχουν σωθεί όλοι, ωστόσο τόσο η περιφερειάρχης Ιονίων όσο και ο ίδιος ο πλοίαρχος διαβεβαίωσαν πως είναι όλοι καλά και επιβιβάστηκαν στις σωσίβιες λέμβους.

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστη η αιτία εκδήλωσης της φωτιάς που φαίνεται να εντοπίζεται στο τρίτο κατάστρωμα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει πέντε σκάφη του λιμενικού, καθώς και παραπλέοντα πλοία προκειμένου να αντιμετωπιστεί γρήγορα η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα έχουν επιβιβαστεί σε διασωστικές λέμβους και θα ακολουθήσει η μεταφορά τους σε πλοία που βρίσκονται στο σημείο.

Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Κώστα Κάτσαφάδο, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, στο σημείο εκτός από σκάφη του Λιμενικού βρίσκονται και εναέριες δυνάμεις.

Οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους, σημείωσε ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments