Διεθνή

Ουκρανική Κρίση: Γνώμη οι πληροφορίες περί ρωσικής εισβολής

Ουκρανική Κρίση: Γνώμη οι πληροφορίες περί ρωσικής εισβολής

Πηγή Φωτογραφίας: The Times

Ουκρανική Κρίση: Πρωήν Διευθυντής της MI 6 αναφέρει πως όσα λέγονται για την εισβολή είναι γνώμη, όχι πληροφορίες.

Η Ουκρανική Κρίση είναι η είδηση της εβδομάδας. Όλα άρχισαν με το διάγγελμα Ζελένσκι περί ρωσικής εισβολής, και την άμεση επιβεβαίωση Μπάιντεν. Την επόμενη κιόλας μέρα οι Ρώσοι άρχισαν να αποσύρουν τα στρατεύματα.

Από ότι φαίνεται, λοιπόν, οι πληροφορίες των δυτικών περί ρωσικής εισβολής είναι μία γνώμη… όχι μία πληροφορία. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ένας από τους κορυφαίους κατασκόπους της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI-6. O πρώην διευθυντής εξέφρασε την άποψη ότι οι κατηγορίες των δυτικών είναι προϊόν… «θεωρητικής ανάλυσης» και όχι πραγματικών πληροφοριών.

Τι ανέφερε ο Sir John Sawers

Σε συνέντευξή του ο Sir John Sawers, πρώην διευθυντής της MI-6 (από το 2009 έως το 2014), στην ομάδα λόμπι «The Atlantic Council» που χρηματοδοτείται μάλιστα από το ΝΑΤΟ και τη στρατιωτική βιομηχανία, εκτιμά, με βάση και τη μακρόχρονη εμπειρία του σε τέτοια ζητήματα, ότι μάλλον οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από αυτό που οι αναλυτές «πιστεύουν» ότι θα κάνει η Μόσχα, και όχι από πραγματικά στοιχεία.

«Οι ενημερώσεις από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες δεν είναι… διαμάντια από βαθιές και ευαίσθητες αναφορές των πρακτόρων. Αυτό που ανακοινώθηκε, ότι ο Πούτιν μπορεί να θέλει να ανατρέψει τον Ζελένσκι και να τον αντικαταστήσει με μια ελεγχόμενη από αυτόν κυβέρνηση, ή ότι σχεδιάζει παρέμβαση στην ανατολική Ουκρανία, όλα αυτά βασίζονται σε όσα αντιλαμβάνονται με βάση των ανάλυση που κάνουν για τον Πούτιν, και όχι σε ολοκληρωμένες, μυστικές αναφορές των πρακτόρων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι το να τα πασάρεις αυτά ως μυστικές πληροφορίες και να προσθέτεις μερικά “καυτά” ονόματα στις αναφορές, απλά αυτό προσφέρει κάποιες καλές ιστορίες για τα ΜΜΕ και ουσιαστικά γίνονται ως αντίποινα στον Πούτιν, που προσπαθεί μέσω της διάχυσης πληροφοριών να πάρει το πάνω χέρι»…

Συνεχίζουν οι δηλώσεις για επικείμενη ρωσική εισβολή

Σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επανέλαβε ότι «όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία μέσα στις επόμενες ημέρες». Το ίδιο είπε και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ύστερα από διήμερη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες, ότι «η Ρωσία έχει τα πάντα έτοιμα για να εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία, χωρίς προειδοποίηση».

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του, για ακόμη μια φορά, κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι, με τις δηλώσεις του περί επικείμενης εισβολής της Ρωσίας τις επόμενες μέρες στην Ουκρανία, υποδαυλίζει την ένταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments