Ελλάδα

Φωτιά σε πλοίο: “Πάγωσαν” οι έρευνες για τους αγνοούμενους – Ρυμουλκείται σε ασφαλές σημείο

Φωτιά σε πλοίο: “Πάγωσαν” οι έρευνες για τους αγνοούμενους – Ρυμουλκείται σε ασφαλές σημείο

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Υπεράριθμοι επιβάτες, οδηγοί φορτηγών που τους επέτρεπαν να παραμένουν στα γκαράζ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να κοιμούνται στα οχήματά τους, κακές συνθήκες στις καμπίνες επιβατών μόνο μερικά από όλα όσα καταγγέλλουν διασωθέντες επιβάτες

Με τη φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia να μαίνεται και τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 500 βαθμούς Κελσίου, το έργο των σωστικών συνεργείων γίνεται εξαιρετικά δύσκολο ώστε να εντοπίσουν τους 12 αγνοούμενους επιβάτες, οι συγγενείς των οποίων, αλλά και διασωθέντες καταγγέλλουν παραβάσεις των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Υπεράριθμοι επιβάτες, οδηγοί φορτηγών που τους επέτρεπαν να παραμένουν στα γκαράζ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να κοιμούνται στα οχήματά τους, κακές συνθήκες στις καμπίνες επιβατών, ακριβές τιμές.

Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το φλεγόμενο πλοίο

Την ίδια ώρα σε βίντεο από κινητό που έφερε στη δημοσιότητα το Mega καταγράφονται όλες τις συγκλονιστικές στιγμές, από την ώρα που ξεσπά η φωτιά, οι επιβάτες ξυπνούν τρομαγμένοι, φορούν πανικόβλητοι τα σωσίβιά τους και αρχίζουν υπό τις οδηγίες του πληρώματος να μπαίνουν στις σωσίβιες λέμβους. Oι επιβάτες καλούνται να πάνε στο πιο κοντινό κατάστρωμα για να εγκαταλείψουν το πλοίο.Ανάμεσα στους επιβάτες και ο 16χρονος Βαλεντίνο από την Ιταλία. Ταξίδευε με τον αδελφό του και τους γονείς του και κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Ρυμουλκείται το πλοίο – “Πάγωσαν¨οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Στο μεταξύ το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί πιο κοντά στις βορειοανατολικές ακτές της Κέρκυρας με σκοπό να βρεθεί σε πιο απάνεμο σημείο καθώς ο καιρός θα επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι.

Με τη φωτιά να κατακαίει το καράβι, οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν πλέον μάχη ώστε να μην βυθιστεί καθώς όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ απο το νερό που έχουν ρίξει οι δυνάμεις πάνω του, έχει πάρει μια κλίση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι έρευνες για τους αγνοούμενους.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ περιμένουν να πέσει η θερμοκρασία που έχει προκαλέσει το τεράστιο θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς προκειμένου να ανέβουν σε αυτό και να επιχειρήσουν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους επιβάτες.

Οι απαγορευτικές θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί πάνω στο πλοίο, ενδεικτικά όπως αναφέρει η πυροσβεστική η θερμοκρασία στο κατάστρωμα αγγίζει τους 600 βαθμούς Κελσίου, καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της επιχείρησης.

Οι καταθέσεις του καπετάνιου και των δύο μελών του πληρώματος

Καταθέσεις για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia, κλήθηκαν να δώσουν στη λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας  για τους διασωθέντες του πλοίου.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Συνεχίζονται οι προσπάθειες

Στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι έρευνες στην θαλάσσια περιοχή, προς τυχόν εντοπισμό των δώδεκα (12) αγνοουμένων, αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας σύμμφωνα με την οποία:

Συνολικά εξακολουθούν να επιχειρούν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) πυροσβεστικό πλωτό και πέντε (05) ρυμπουλκά. Κατόπιν προφορικής εντολής Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και οι δυο (02) Ύπαρχοι του πλοίου, από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας και οδηγήθηκαν ενώπιον Εισαγγελέα, όπου αφού παρείχαν εξηγήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Αύριο όλοι οι τραυματίες παίρνουν εξιτήριο

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας βρίσκονται 4 από τους διασωθέντες, ανάμεσά τους διασωληνωμένος, ο Βούλγαρος οδηγός, που έμεινε για ώρες εγκλωβισμένος πάνω στο καράβι, μαζί με Τούρκο συνάδελφό του.

Ο ένας διασώστης της ΕΜΑΚ φαίνεται πως πήρε εξιτήριο. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται ο Αφγανός τον οποίο έσωσε χθες το ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments