Ελλάδα

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του Euroferry Olympia

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του Euroferry Olympia
Με εντολή εισαγγελέα οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις καταθέσεις τους στις λιμενικές αρχές - Σε εξέλιξη οι προσπάθειες κατάσβεσης

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις καταθέσεις τους, με εντολή εισαγγελέα ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του Euroferry Olympia.

Και οι τρεις κλήθηκαν για κατάθεση με τις λιμενικές αρχές να κάνουν λόγο για τυπική διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας  για τους διασωθέντες του πλοίου.

Να σημειωθεί ότι ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Euroferry Olympia», έφτασαν χθες νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι του ΟΛΚΕ μαζί με τους διασωθέντες με το ιταλικό σκάφος «Gardia di Finanza» της οικονομικής αστυνομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, (Frontex), που ήταν στο σημείο του τραγικού συμβάντος καθώς ακολουθούσε την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή για Ιταλία.

Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που θα γίνει από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας υπό την επίβλεψη δύο αντιεισαγγελέων, της κας Κοσκινάρη και του κ. Ηλιόπουλου, και την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας κ. Λαμπρίδη, θα εξετάσει εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα του ναυαγίου του εμπρησμού και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Οι εισσαγελείς έχουν δώσει στα μέλη του Λιμεναρχείου 12 κατευθυντύριες γραμμές για την έρευνα. Μεταξύ αυτών είναι η διενέργεια αυτοψίας προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά, όπως και το να παρθούν και ένορκες καταθέσεις από όλους τους διασωθέντες αλλά και άλλους μάρτυρες που είδαν τι συνέβη και ξεκίνησε αυτή η πυρκαγιά, δηλ. τους ψαράδες που ήταν εκεί.

Από τους επιβάτες, 9 άτομα νοσηλεύονται  με αναπνευστικά προβλήματα. Πιο σοβαρή είναι η κατάσταση του 65χρονου Βούλγαρου που ήταν στους 2 που απεγκλωβίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της κατάσβεσης

Παράλληλα συνεχίζεται η κατάσβεση στο πλοίο που πήρε φωτιά στην Κέρκυρα, με την αγωνία να έχει φτάσει στα ύψη για τους 12 αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες. Και οι 3 είναι οδηγοί, όπως έγινε γνωστό, με το πλοίο να καίγεται τώρα στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό του πλοίου επικρατούν θερμοκρασίες πάρα πολύ υψηλές που φτάνουν τους 500-600 βαθμών Κελσίου, ενώ στις δεξαμενές του το Euroferry Olympia φέρεται να υπάρχουν πάνω από 700 τόνους καύσιμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ανεύρεσης των χαμένων ανθρώπων καθώς και η κατάσβεση της πυρκαγιάς, θα γίνει άντληση όλων των πετρελαιοειδών ποσοτήτων από το πλοίο για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης.

Παράλληλα, καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να  μη βυθιστεί το Euroferry Olympia από τις τεράστιες ζημιές που έχει υποστεί.

Με εντολή του Υπουργού οι οικογένειες των Ελλήνων αγνοουμένων με την συνοδεία Αξιωματικού ΛΣ- Ψυχολόγου και με μέριμνα του Υπουργείου, έχουν μεταβεί στην Κέρκυρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments