Ελλάδα

Γηροκομείο Χανιών: Στις φυλακές Κορυδαλλού οι ιδιοκτήτριές του

Γηροκομείο Χανιών: Στις φυλακές Κορυδαλλού οι ιδιοκτήτριές του
Αναμένονται στον Πειραιά το πρωί της Κυριακής, απ' όπου και θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλούν - Μητέρα και κόρη, ιδιοκτήτριες του γηροκομείου - κολαστήριου στα Χανιά, κρίθηκαν προφυλακιστέες πριν από μια εβδομάδα

Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήραν το βράδυ του Σαββάτου οι δύο υπεύθυνες, η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια του γηροκομείου “κολαστήριου” στα Χανιά, οι οποίες προφυλακίστηκαν πριν από μία εβδομάδα για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η αστυνομική κλούβα που μετέφερε τις δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, μπήκε στο καράβι της γραμμής Σούδα – Πειραιάς λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου, συνοδεία περιπολικού της ΕΛΑΣ, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ΕΡΤ Χανίων.

Στις εξελίξεις για το γηροκομείο αναφέρθηκε χθες βράδυ στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης είπε χαρακτηριστικά “Θέλω να τονίσω με κάθε ένταση ότι αυτές οι κατηγορίες που έχει απαγγείλει ο Εισαγγελέας αφορούν τους δράστες και δεν έχουν καμία σχέση με τον τρόπο με τον οποίο η Χανιώτικη κοινωνία αντιμετωπίζει τα άτομα τρίτης ηλικίας. Πραγματικά μιλάμε για μια φρικιαστική κατάσταση και εντελώς απαράδεκτη για κάθε άνθρωπο και κάθε κοινωνία”.

Στο θέμα αναφέρθηκαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενες

Ότι πρόκειται για προϊόν σκευωρίας υποστήριξαν η μητέρα και η κόρη στις οποίες ανήκει το γηροκομείο, που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του ανακριτή ως προς τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας για 29 περιπτώσεις ηλικιωμένων καθώς και για 8 απόπειρες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρος τους Νίκος Ρουσόπουλος, να ανατρέψουν πολλά στοιχεία του κατηγορητηρίου.

«Βρέθηκαν επίσης και τονίστηκαν αντιφάσεις και αοριστίες και ανεπάρκειες του κατηγορητηρίου σε πολλές περιπτώσεις που άλλα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας και άλλα από τα ιατρικά περιστατικά», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος ενώ παράλληλα επεσήμανε πως και οι δύο γυναίκες ανέφεραν ενώπιον του ανακριτή πως «όλα αυτά είναι ένα προϊόν σκευωρίες». Μάλιστα, προσκομίστηκαν και συγκεκριμένες ένορκες καταθέσεις που αναφέρουμε ποια άτομα πλησίαζαν συγκεκριμένους ανθρώπους προκειμένου να καταθέσουν κατά της μονάδας καθώς και δύο δικηγόρους Χανίων με οικονομικά ανταλλάγματα».

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων είπε ότι υπάρχουν και καταθέσεις άλλων συγγενών πως όλα ήταν καλά με τους ηλικιωμένους που έμεναν στο γηροκομείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments