Ελλάδα

Νέα μέτρα: Από σήμερα ισχύουν οι νέες ρυθμίσεις

Νέα μέτρα: Από σήμερα ισχύουν οι νέες ρυθμίσεις
Νέα μέτρα: Μετά από την εισήγηση των ειδικών, η Κυβέρνηση προχωρά σε σταδιακή άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί κατά του κορωνοϊού.

Ξεκινάει σήμερα η σταδιακή χαλάρωση για τα μέτρα που είχαν ληφθεί. Μετά από την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών, ο Υπουργός Υγείας προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού, ενώ έκανε λόγο για ακόμα μία χαλάρωση των μέτρων μέχρι τον Μάρτιο.

Από σήμερα, 19 Φεβρουαρίου, επιστρέφουν οι όρθιοι στη διασκέδαση, αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα στο 50% και μειώνεται το ποσοστό τηλεργασίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση αύριο η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. 979661-970430-covid19-variants

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

Τι θα γίνει με την Αποκριά

Ερωτηματικό παραμένει το εάν και με ποιο τρόπο θα γίνουν οι εκδηλώσεις της Αποκριάς. Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για αύριο και πιθανόν να έχουμε απάντηση με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο για μη πραγματοποίηση των μεγάλων καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Παρά το γεγονός πως η χώρα βρίσκεται σε μία τροχιά αποκλιμάκωσης και οι ειδικοί συμφωνούν στην πλειοψηφία τους στη χαλάρωση μερικών μέτρων, ωστόσο θεωρούν πως ακόμη δεν είναι η σωστή στιγμή ώστε να αρθούν με μιας όλες οι απαγορεύσεις.

Το σκεπτικό της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που τους κάνουν να διστάζουν: Σε περίπτωση που όλα τα μέτρα χαλαρώσουν ταυτόχρονα, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ξανά αναζωπύρωση των κρουσμάτων, καθώς η Όμικρον κυκλοφορεί ακόμη στην κοινότητα. Επομένως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μιλάμε για πισωγύρισμα, την ώρα που το Πάσχα δεν απέχει πολύ χρονικά και είναι σαφές πως κανείς δεν θέλει να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου ξανά με περιορισμούς.

Επίσης παρά το γεγονός πως τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, ακόμη δεν έχουμε αγγίξει σε γενικό ποσοστό τα νούμερα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών –όπως η Δανία- που θα μας επιτρέψουν να χαλαρώσουμε αρκετά.

Οι ειδικοί δηλαδή θεωρούν πως η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων είναι και η πιο ασφαλής επιλογή όταν υπάρχουν περίπου 300.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου και 250.000 άνω των 60 ετών εμβολιασμένους με δύο δόσεις. Όμικρον

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments