Ελλάδα

Νέα χαλάρωση μέτρων από το Σάββατο: Τι αλλάζει σε διασκέδαση και τηλεργασία

Νέα χαλάρωση μέτρων από το Σάββατο: Τι αλλάζει σε διασκέδαση και τηλεργασία
Πρέπει να σημειωθεί, πως σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει και κάποια επιμέρους αιτήματα.

Οι εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση και τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίασή της η επιτροπή εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Πρέπει να σημειωθεί, πως σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει και κάποια επιμέρους αιτήματα.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%», δήλωσε στο περιθώριο των αποφάσεων ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως πρόσθεσε, σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα ενώ η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα τίθενται  σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22.

Υπό έκδοση η ΚΥΑ

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η εισήγηση της επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην KYA που είναι ήδη υπό έκδοση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, οι ειδικοί ανάβουν το «πράσινο φως» και για τις σχολικές εκδρομές από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και για τις πολυήμερες από τον Μάρτιο. Εκτός αυτών οι ειδικοί μίλησαν και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν την περίοδο της Αποκριάς.

Παρά το γεγονός πως η χώρα βρίσκεται σε μία τροχιά αποκλιμάκωσης και οι ειδικοί συμφωνούν στην πλειοψηφία τους στη χαλάρωση μερικών μέτρων, ωστόσο θεωρούν πως ακόμη δεν είναι η σωστή στιγμή ώστε να αρθούν με μιας όλες οι απαγορεύσεις.

Το σκεπτικό της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που τους κάνουν να διστάζουν: Σε περίπτωση που όλα τα μέτρα χαλαρώσουν ταυτόχρονα, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ξανά αναζωπύρωση των κρουσμάτων, καθώς η Όμικρον κυκλοφορεί ακόμη στην κοινότητα. Επομένως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μιλάμε για πισωγύρισμα, την ώρα που το Πάσχα δεν απέχει πολύ χρονικά και είναι σαφές πως κανείς δεν θέλει να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου ξανά με περιορισμούς.

Επίσης παρά το γεγονός πως τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, ακόμη δεν έχουμε αγγίξει σε γενικό ποσοστό τα νούμερα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών –όπως η Δανία- που θα μας επιτρέψουν να χαλαρώσουμε αρκετά.

Οι ειδικοί δηλαδή θεωρούν πως η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων είναι και η πιο ασφαλής επιλογή όταν υπάρχουν περίπου 300.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου και 250.000 άνω των 60 ετών εμβολιασμένους με δύο δόσεις. covid-19_real_time_pcr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments