Οικονομία Άποψη

Biden: Ετοιμάζει διάταγμα για τα κρυπτονομίσματα

Biden: Ετοιμάζει διάταγμα για τα κρυπτονομίσματα
Biden: Εκτελεστικό διάταγμα για τα κρυπτονομίσματα ετοιμάζεται να εκδώσει το προσεχές διάστημα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Εκτελεστικό διάταγμα για τα κρυπτονομίσματα ετοιμάζεται να εκδώσει το προσεχές διάστημα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Θα αφορά τις υπηρεσίες του δημοσίου όπου θα πρέπει να μελετήσουν τα κρυπτονομίσματα καθώς και ένα ενδεχόμενο δημιουργίας ψηφιακού νομίσματος Κεντρικής Τράπεζας.

Αξιωματούχοι της Αμερικανικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι το διάταγμα θα υπαγορεύσει τη μελέτη του CBDC και θα ζητήσει από μια σειρά φορέων του δημοσίου συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Οικονομικών, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφάλειας να συντάξουν μια έκθεση για το μέλλον του χρήματος και του συστήματος πληρωμών. Εν τω μεταξύ, ο Διευθυντής του Γραφείου Πολιτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας θα κάνει μια τεχνική αξιολόγηση του τι απαιτείται για την υποστήριξη ενός συστήματος CBDC.

Πότε αναμένεται να εκδοθεί το διάταγμα

Είναι πολύ πιθανό το διάταγμα να εκδοθεί ακόμη και εντός του Φεβρουαρίου. Ενόψει του διατάγματος, πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα αξιολογήσουν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες των ψηφιακών νομισμάτων. Τα νέα για το εκτελεστικό διάταγμα ήρθαν μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης από την Federal Reserve η οποία εξερευνά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της δημιουργίας ενός ψηφιακού νομίσματος Κεντρικής Τράπεζας στις ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος φαίνεται να θέλει να αρπάξει την πρωτοβουλία, λαμβάνοντας κεντρικό ρόλο στον καθορισμό της κρατικής πολιτικής για τα κρυπτονομίσματα.

Αμερικανική Οικονομία: Οι τράπεζες της Wall Street είναι επιφυλακτικές για πληθωρισμό και οικονομία

Παρά τους υγιείς αγωγούς επενδυτικής τραπεζικής και τη συνεχιζόμενη αύξηση των δανείων, οι κορυφαίες τράπεζες της Wall Street εξέφρασαν ανησυχίες για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τα τραπεζικά κέρδη ήταν μικτά τον περασμένο μήνα. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιδιώκει τώρα να αυξήσει επιθετικά τα επιτόκια και οι τράπεζες αντιμετωπίζουν επί του παρόντος τον υψηλό πληθωρισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments