Διεθνή

Τραμπ media: Στον αέρα το social media του πρώην προέδρου

Τραμπ media: Στον αέρα το social media του πρώην προέδρου

Πηγή Φωτογραφίας: Politico

Τραμπ media: Ύστερα από τόσους μήνες προαναγγελτικών μηνυμάτων το social media του πρώην προέδρου βρίσκεται στο App Store.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά τον αποκλεισμό του από τα social media, είχε εξαγγείλει ότι θα ιδρύσει ένα δικό του. Μετά από αρκετούς μήνες, η εφαρμογή Truth Social, ξεκίνησε τις δοκιμές beta με μόλις 500 χρήστες.

Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε που ο Τραμπ αποκλείστηκε από τα περισσότερα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και το νέο εγχείρημα προωθείται ως ένας νέος τρόπος για να φέρει τη φωνή του στους υποστηρικτές του χωρίς κανένα φίλτρο.

Οι ερωτήσεις είναι πολλές: Πώς θα μοιάζει πραγματικά, πότε θα είναι πλήρως σε λειτουργία και το πιο σημαντικό, θα λειτουργήσει;

Πότε κυκλοφορεί;

Το Truth Social έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του, εμφανίζεται στο κατάστημα εφαρμογών της Apple και επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν σε μια «λίστα αναμονής». Η πλήρης κυκλοφορία, ωστόσο, έχει ήδη καθυστερήσει για τα τέλη Μαρτίου. Η διαδικασία δημιουργίας και ρύθμισης της εφαρμογής έχει δει τόσο αρνητική δημοσιότητα όσο και ρυθμιστικές έρευνες σχετικά με τη χρηματοδότησή της, οι οποίες και οι δύο δεν βοήθησαν στην κυκλοφορία.

Οι πρώτες αναφορές της διαδικασίας εγγραφής ήταν επίσης ανάμεικτες, με τους επίδοξους χρήστες να αναφέρουν μηνύματα σφάλματος και μεγάλη αναμονή για τη δημιουργία λογαριασμών – μια διαδικασία που απλώς τους έφερε σε λίστα αναμονής. Οι διεθνείς θαυμαστές, εν τω μεταξύ, ανέφεραν ότι δεν είχε εμφανιστεί ακόμη στο κατάστημα εφαρμογών στις χώρες τους.

Πως μοιάζει?

Η πρώτη ματιά στη διεπαφή της εφαρμογής ήρθε με τη μορφή ενός στιγμιότυπου οθόνης που κοινοποιήθηκε από τον Donald Trump Jr. και άλλους. Υποτίθεται ότι δείχνει την πρώτη ανάρτηση του πρώην προέδρου στην εφαρμογή – «Ετοιμαστείτε! Ο αγαπημένος σας Πρόεδρος θα σας δει σύντομα!» – η εικόνα δείχνει κάτι που μοιάζει με αντίγραφο του Twitter.

Είναι πραγματικά μια πλατφόρμα «ελεύθερης ομιλίας»;

Μία από τις λιγότερο εποικοδομητικές ιστορίες που προέκυψαν πριν από την κυκλοφορία αποκάλυψε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις της πλατφόρμας εμποδίζουν τους χρήστες να δημοσιεύουν μηνύματα για να “υποτιμούν, αμαυρώνουν ή με άλλο τρόπο βλάπτουν, κατά τη γνώμη μας, εμάς και/ή τον ιστότοπο” – σχεδόν μια πρόσκληση σε αφιλτράριστο λόγο που λέει την αλήθεια στην εξουσία.

Έκτοτε προέκυψε ότι η Truth Social θα χρησιμοποιήσει μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης τρίτων για να στοχεύσει και να αφαιρέσει «σεξουαλικό περιεχόμενο και αναρτήσεις που περιλαμβάνουν βία, ρητορική μίσους, εκφοβισμό και ανεπιθύμητη αλληλογραφία». Δεδομένου του περιεχομένου της μακροχρόνιας ροής του κ. Τραμπ στο Twitter (και του τρέχοντος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ), αυτό μπορεί να αποδειχθεί μια λεπτή δουλειά. Και το ότι η εταιρεία που το ερμηνεύει είναι καινοτόμος με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και πάλι δεν προκαλεί ειρωνεία.

Με πληροφορίες από τον Independent

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments