Οικονομία Άποψη

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Πηγή Φωτογραφίας: makthes.gr

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών έδωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών έδωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας. Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι «Στόχος μας είναι μέχρι το Μάιο να έχει ανοίξει η πλατφόρμα», μιλώντας για το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών. «Κοντά στο Πάσχα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για 200.000 νοικοκυριά καταρχήν», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega. Όπως επανέλαβε, μάλιστα, «θα δοθούν 100 εκατ. ευρώ η επιδότηση, για 200.000 νοικοκυριά, με ποσό επιδότησης από 30-50%».

Ποιοι θα λάβουν την επιδότηση

«Έχουμε βάλει κοινωνικά κριτήρια, οικονομικά κριτήρια, δηλαδή οικογένειες πολύτεκνες, μονογονεϊκές, ή που έχουν ένα μέλος με αναπηρία θα έχουν μεγαλύτερη επιδότηση», ανέφερε ο υπουργός. «Οι συσκευές που θα αντικατασταθούν θα είναι τα κλιματιστικά, τα ψυγεία ή οι καταψύκτες. Έχει γίνει μελέτη και διαπιστώσαμε ότι οι πιο ενεργοβόρες συσκευές είναι τα κλιματιστικά, και τα ψυγεία. Θέλουμε να αντικαταστήσουν τις παλιές συσκευές που είναι πιο ενεργοβόρες με καινούργιες και αποδοτικές. Διαπιστώσαμε ότι μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση έως και 30-40% σε επίπεδο έτους».

Για τη διαδικασία της αίτησης

η διαδικασία της αίτησης υπαγωγής στην επιδότηση θα είναι εύκολη και γρήγορη με ηλεκτρονική αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πάντως να υποβάλουν αίτηση και απευθείας σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments