Άποψη

Αντανακλαστικά

Αντανακλαστικά
O Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης μετά το διάγγελμα του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Αμεσως μετά το διάγγελμα του Βλάντιμιρ Πούτιν και την υπογραφή του διατάγματος που αναγνώρισε την ανεξαρτησία των Λουχάνσκ και Ντονέτσκ στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ.

Μάλιστα στην συνεδρίαση αποφασίστηκε να παραβρεθεί και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρεκας.

Τι σχέση όμως μπορει να έχουν οι στρατιωτικοί με ένα υπουργό Ενέργειας; Και όμως μεγάλη στην συγκεκριμένη φάση.

Πέρα από αντανακλαστικά η συγκεκριμένη κίνηση, να συνεδριάσει δηλαδή το ΚΥΣΕΑ δείχνει οτι το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να αποκωδικοποιήσει την όλη κατάσταση όχι μόνο σε επιχειρησιακό επίπεδο αλλά να εξετάσει κυριως εναλλακτικούς τρόπους για την προμήθεια ενέργειας λόγω του Ουκρανικού.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει η ενεργειακή επάρκεια, η προμήθεια σε φυσικό αέριο και οι εναλλακτικές.

Ήδη αναμένεται να αυξηθούν οι εισαγωγές αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου μέσω της Αλεξανδρουπολης και της Ρεβυθούσας ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να κλειδώσει η τιμή με βάση τα σενάρια που βρίσκονται στον κώδικα για την έκτακτη ανάγκη.

Εκτος όμως από την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης λόγω του Ουκρανικού και τους τρόπους αντίδρασης ώστε να μην υπάρξει έλλειμμα η κυβέρνηση βγαίνει μπροστά και προσπαθεί να δωσει λύση.

Εν ολίγοις το κυβερνητικό επιτελείο τρέχει να βάλει μπροστά το πρόβλημα πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα και όχι να τρέχει από πίσω αυτό.

Άλλωστε πέρα από την αδιάκοπη προμήθεια ενέργειας πρέπει να υπάρξει και η καλύτερη δυνατή τιμή σε μια περίοδο που ήδη οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου καίνε.

Μπορεί η αύξηση των τιμών να οφείλεται σε διεθνείς ανατιμήσεις και εξωτερικούς παράγοντες αλλά η κρίση στην Ουκρανία αλλάζει εκ νέου τα δεδομένα και επιτείνει το πρόβλημα.

Το παζλ είναι δύσκολο αλλά η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να βρει λύσεις.

Την ώρα μάλιστα που χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments