Αθλητισμός

Χερμάν Μπούργος: Ανακοινώνεται η συνεργασία με τον Άρη

Χερμάν Μπούργος: Ανακοινώνεται η συνεργασία με τον Άρη

Πηγή Φωτογραφίας: Γεωργιάδης/Ευρωκίνηση

Χερμάν Μπούργος: Μετά από την συμφωνία του προπονητή με την διοίκηση της ομάδας αναμένεται να υπάρξει η ανακοίνωση και ξεκινά δουλειά.

Μετά από την συμφωνία του με τον Άρη, ο Χερμάν Μπούργος θα είναι στην τεχνική ηγεσία των Αρειανών μέχρι το 2024. Το μόνο που μένει τώρα  είναι η επίσημη ανακοίνωση του από τους «κίτρινους» που δεν αποκλείεται να γίνει και σήμερα.

Ο Αργεντίνος τεχνικός έχει πάρει μια γεύση από το «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς παρακολούθησε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και σήμερα αναμένεται να «πιάσει» και δουλειά, ενώ εκτός απροόπτου θα γίνει και η επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη της συνεργασίας του με τον Άρη. Για να προχωρήσει αυτό απέμεναν να ολοκληρωθούν κάποιες τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες για να πέσουν οι υπογραφές με τον Χερμάν Μπούργος.

Αύριο ο αγώνας με τον Ατρόμητο

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «κίτρινοι» έχουν άμεσα αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς για αύριο (23/02, 18.00) έχει οριστεί ο εξ αναβολής αγώνας με τον Ατρόμητο και σήμερα (22/02) θα ανακοινωθεί η αποστολή της ομάδας.

Με τον Ντάνιελ Σούντγκρεν να είναι εκτός του ιατρικού δελτίου, ενώ ερωτηματικό παραμένει ο Μπρούνο Γκάμα, που συμμετείχε μεν στο μεγαλύτερο κομμάτι της χθεσινής προπόνησης, ωστόσο θα φανεί αν θα ενσωματωθεί ή όχι στην αποστολή της ομάδας.

Λίγα λόγια για τον προπονητή

Ο Χερμάν Αντριάν Ραμόν Μπούργος, με ψευδώνυμο El Mono Burgos (προφέρεται: [Ελ Μόνο Μπούργος], «Μαϊμού Μπούργος»), είναι Αργεντινός πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας και νυν προπονητής. Είναι ο τωρινός προπονητής του Άρη Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της 15χρονης καριέρας του, έπαιξε στις αργεντίνικες Φέρρο Καρρίλ Οέστε και Ρίβερ Πλέιτ, και στις ισπανικές ΡΚΝ Μαγιόρκα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ήταν διεθνής με την Εθνική Αργεντινής από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Μετά τη απόσυρση του ως ποδοσφαιριστής, ο Μπούργος εργάστηκε ως βοηθός προπονητή σε πολλές ομάδες υπό τον συμπατριώτη του Ντιέγο Σιμεόνε, με πιο αξιοσημείωτη την Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία εντάχθηκαν το 2011.

Η καριέρα του ως προπονητής

Το 2010, αφού συνεργάστηκε με την ΑΝ Αλκορκόν ως προπονητής τερματοφυλάκων, ο Μπούργος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα επίσης στην Ισπανία, με την ερασιτεχνική Ρεάλ Κλουμπ Ντεπορτίβο Καραμπαντσέλ. Τα επόμενα χρόνια, εργάστηκε ως βοηθός του πρώην συμπαίκτη του σε σύλλογο και χώρα, Ντιέγο Σιμεόνε, στις Κάλτσιο Κατάνια, Ράσινγκ Κλουμπ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Μπούργος έγινε ο πρώτος προπονητής στον κόσμο που χρησιμοποίησε το Google Glass κατά τη διάρκεια ενός επίσημου παιχνιδιού, τον Απρίλιο του 2014 εναντίον της Χετάφε ΚΦ. Αφού ο Σιμεόνε στάλθηκε στις εξέδρες από τον διαιτητή στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ 2017–18 εναντίον της Άρσεναλ, και ως εκ τούτου αποβλήθηκε για το δεύτερο παιχνίδι και τον τελικό μετά την πρόκριση της Ατλέτικο, ο Μπούργος ανέλαβε την ομάδα καθώς νίκησε την Ολιμπίκ Μαρσέιγ.

Με τον Σιμεόνε να παραμένει τιμωρημένος, ο Μπούργος ανέλαβε ξανά όταν η Ατλέτικο αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ 2018, που κέρδισε με 4–2 στην Εσθονία. Μη μπορώντας να καταλήξει σε συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν 2019-20.

Ο Μπούργος έλαβε την πρώτη του δουλειά ως επικεφαλής προπονητής σε επαγγελματικό επίπεδο στις 14 Μαρτίου 2021, όταν υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του έτους με τη Νιούελς Ολντ Μπόις, με επιλογή ανανέωσης για άλλη μια σεζόν. Εντάχθηκε στα μέσα του Κυπέλλου Αργεντινής και η ομάδα του κέρδισε δέκα πόντους από τα οκτώ εναπομείναντα παιχνίδια της, τερματίζοντας στην τελευταία θέση της Ζώνης Β. Το πιο σημαντικό είναι ότι απέτυχαν να προκριθούν από τον όμιλό τους στο Κόπα Σουδαμερικάνα και μετά την ολοκλήρωση και των δύο διοργανώσεων, απολύθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments