Διεθνή

Πόλεμος Ουκρανία: Πακέτο κυρώσεων από Βρετανία

Πόλεμος Ουκρανία: Πακέτο κυρώσεων από Βρετανία

Πηγή Φωτογραφίας: The Moscow Times

Πόλεμος Ουκρανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά τα όσα συνέβησαν με την Ουκρανία.

Η Βρετανία επέβαλε την Τρίτη κυρώσεις σε πέντε ρωσικές τράπεζες και τρεις ισχυρούς άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του Γκενάντι Τιμτσένκο, που έχουν στενούς δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την εντολή του Πούτιν να αναπτυχθούν τα στρατεύματα σε δύο αποσχισμένες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η Ρωσία οδεύει προς το «καθεστώς παρία» και ότι ο κόσμος πρέπει τώρα να προετοιμαστεί για το επόμενο στάδιο του σχεδίου του Πούτιν, λέγοντας ότι το Κρεμλίνο θέτει το έδαφος για μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις

Η Βρετανία απείλησε να διακόψει την πρόσβαση των ρωσικών εταιρειών σε δολάρια ΗΠΑ και βρετανικές λίρες, εμποδίζοντάς τις να συγκεντρώσουν κεφάλαια στο Λονδίνο και να αποκαλύψει αυτό που ο Τζόνσον αποκαλεί «ρωσική κούκλα» ιδιοκτησίας και ιδιοκτησίας εταιρείας.

Ο Τζόνσον είπε στο κοινοβούλιο ότι πέντε τράπεζες – η Rossiya, η IS Bank, η GenBank, η Promsvyazbank και η Τράπεζα της Μαύρης Θάλασσας – υφίστανται κυρώσεις, μαζί με τρία άτομα – τον Timchenko, τον Igor Rotenberg και τον Boris Rotenberg.

«Αυτή είναι η πρώτη δόση, το πρώτο μπαράζ αυτού που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε», είπε ο Τζόνσον. «Οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία κατέχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δεσμευτούν και θα απαγορευτεί στα ενδιαφερόμενα άτομα να ταξιδεύουν εδώ», είπε ο Τζόνσον σχετικά με τα άτομα που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Τι ζήτησαν από τον Τζόνσον κάποιοι κοινοβουλευτικοί

Ορισμένοι Βρετανοί νομοθέτες ζήτησαν από τον Τζόνσον να είναι πιο σκληρός, απαιτώντας ακόμη και την εκδίωξη των Ρώσων ολιγαρχών από τη Βρετανία και την εξόρυξη ρωσικών χρημάτων από το Σίτι του Λονδίνου.

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εισρεύσει στο Λονδίνο και στα υπερπόντια εδάφη της Βρετανίας από τη Ρωσία από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, και το Λονδίνο έχει γίνει η δυτική πόλη της επιλογής για τους υπερπλούσιους της Ρωσίας και άλλων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

Η Βρετανία είπε ότι ο Timchenko, ένας από τους ιδρυτές της εμπορικής εταιρείας Gunvor, ήταν βασικός μέτοχος της Bank Rossiya, η οποία συμμετείχε στην National Media Group που υποστήριξε την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.

«Η Τράπεζα Rossiya υποστήριξε την ενοποίηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία ενσωματώνοντας το χρηματοπιστωτικό σύστημα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας», δήλωσε η Βρετανία. Ο Τιμτσένκο, ο οποίος σύμφωνα με το Forbes αξίζει 23,5 δισεκατομμύρια λίρες, είναι στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Πούτιν, όπως και οι Ρότενμπεργκ, είπε ο Τζόνσον.

Οι κυρώσεις του Αμερικανικού ΥΠΟΙΚ στους Rotenbergs

“Ο Μπόρις Ρότενμπεργκ… είναι ένας εξέχων Ρώσος επιχειρηματίας με στενούς προσωπικούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο”, δήλωσε η Βρετανία. «Ο Igor Rotenberg είναι ένας εξέχων Ρώσος επιχειρηματίας με στενούς οικογενειακούς δεσμούς με τον Πρόεδρο Πούτιν».

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει επίσης επιβάλει κυρώσεις στους Rotenbergs ως δισεκατομμυριούχους που έκαναν περιουσίες υπό τον Πούτιν. Η Βρετανία απείλησε να διακόψει την πρόσβαση των ρωσικών εταιρειών σε δολάρια ΗΠΑ και βρετανικές λίρες, εμποδίζοντάς τις να συγκεντρώσουν κεφάλαια στο Λονδίνο και να αποκαλύψει αυτό που ο Τζόνσον αποκαλεί «ρωσική κούκλα» ιδιοκτησίας και ιδιοκτησίας εταιρείας.

«Πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε για τα επόμενα πιθανά στάδια του σχεδίου του Πούτιν», είπε ο Τζόνσον. «Ο Πούτιν δημιουργεί το πρόσχημα για μια επίθεση πλήρους κλίμακας». Η άλλοτε πανίσχυρη οικονομία της Ρωσίας είναι τώρα μικρότερη από αυτή της Ιταλίας με βάση τα στοιχεία του ΔΝΤ, με ονομαστικό ΑΕΠ περίπου 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments