Οικονομία

Ουκρανία Ρωσία: Ενεργειακό ράλι για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Ουκρανία Ρωσία: Ενεργειακό ράλι για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη
Ουκρανία Ρωσία: Πολύ σημαντική άνοδο σημείωσαν οι τιμές της ενέργειας μετά το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και την αναγνώριση περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας.

Πολύ σημαντική άνοδο σημείωσαν οι τιμές της ενέργειας μετά το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και την αναγνώριση περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας. Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο έκανε άλμα 13%, ενώ το αργό προσέγγισε τα 100 δολ/βαρέλι. Παράλληλα, την ανηφόρα πήραν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του άνθρακα στη Γερμανία.

«Αυτό σημαίνει ακόμα υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου, καθώς η αγορά είναι ήδη εδώ και μήνες εξαιρετικά νευρική», αναφέρει η Κάτια Γιαφίμαβα του Oxford Institute for Energy Studies. «Είναι πιθανό να ακολουθήσουν αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις». Μολδαβία

Τα ολλανδικά προθεσμιακά συμβόλαια φυσικού αερίου,  που αποτελούν δείκτη αναφοράς για την Ευρώπη, σημείωναν νωρίτερα άνοδο 5,9% στα 76,85 ευρώ/Mwh. Το μπρεντ έκανε άλμα στα 99,5 δολ/βαρέλι.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει επαρκές απόθεμα ασφαλείας για να συνεχίσουν να πέφτουν οι τιμές αναφοράς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ευρώπη», ανέφερε στο μεταξύ, σε έκθεσή της η JPMorgan Chase & Co..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments