Ελλάδα

Ανάπλαση στον Λόφο Στρέφη: Χορηγία 1 εκατομμυρίου από την Prodea

Ανάπλαση στον Λόφο Στρέφη: Χορηγία 1 εκατομμυρίου από την Prodea

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την αντίδραση φορέων της περιοχής προκαλεί το έργο της ανάπλασης του Λόφου του Στρέφη.

Μετ’ εμποδίων προχωρά η ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη στο κέντρο της Αθήνας. Η εταιρεία Prodea Investments, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της αποφάσισε να διαθέσει χορηγία ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ στον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να καλυφθεί το 50% του έργου της ανάπλασης του Λόφου Στρέφη στα Εξάρχεια, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Η εμπλοκή της εταιρείας όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση συλλογικοτήτων της περιοχής που διοργάνωσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι ο δήμος, με το πρόσχημα της αποδοχής μιας δωρεάς, αποποιείται βασικών ευθυνών του, όπως είναι η φροντίδα και η αναβάθμιση του λόφου. Από την πλευρά της η Prodea υποστηρίζει ότι δεν δραστηριοποιείται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις όπως την εγκαλούν οι διαμαρτυρόμενοι και δεν θα έχει κάποιο οικονομικό όφελος από το έργο της ανάπλασης, το οποίο χρηματοδοτεί.

Ο λόφος του Στρέφη ανήκει στο Δήμο Αθηναίων. Το παλαιότερο όνομά του κατά μία εκδοχή ήταν Αγχεσµός και ανήκε στην οικογένεια Στρέφη. Για αρκετά χρόνια κατά τον 19ο και 20ο αιώνα λειτουργούσε εκεί λατομείο, που αλλοίωσε την μορφή του λόφου. Το λατομείο ανέστειλε την λειτουργία του την δεκαετία του 1920, οπότε και άρχισε η δενδροφύτευση και του λόφου. Ο λόφος πέρασε στο ελληνικό δημόσιο το 1914 και το 1938 στον Δήμο Αθηναίων.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments