Ελλάδα

Η Ελλάδα στη Νατοϊκή Άσκηση «DYNAMIC MANTA 22» στα ανοιχτά της Σικελίας

Η Ελλάδα στη Νατοϊκή Άσκηση «DYNAMIC MANTA 22» στα ανοιχτά της Σικελίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΕΘΑ

Πέραν των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετέχουν δυνάμεις από την Γαλλία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά.

Από τις 21/2 έως τις 04/03, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στη Συμμαχική Άσκηση του ΝΑΤΟ, «DYNAMIC MANTA 22», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σικελίας.

Η Άσκηση «DYNAMIC MANTA» είναι τύπου LIVEX/MAREX/SUBEX (Live-Maritime-Submarine Exercise), διεξάγεται υπό το ΝΑΤΟ σε ετήσια βάση και αποσκοπεί στην εκπαίδευση των συμμετεχουσών δυνάμεων σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια και σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών στον Ανθυποβρυχιακό Πόλεμο και στον Πόλεμο Επιφανείας, για την επαύξηση της συνέργειας και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητάς τους.

Στην Άσκηση, η Ελλάδα συμμετέχει με την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΙΓΑΙΟΝ, η οποία είναι ενταγμένη στην Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Two – SNMG 2), το Υποβρύχιο (Υ/Β) ΜΑΤΡΩΖΟΣ, Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3B, καθώς και 2 Επιτελείς στο HQ MARCOM (Maritime Command Headquarters).

Πέραν των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετέχουν δυνάμεις από την Γαλλία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, καθώς και η SNMG 2 στο σύνολό της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments