Ελλάδα

Οινούσσες: Σοβαρό επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό

Οινούσσες: Σοβαρό επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό
Το αλιευτικό προσπάθησε να πέσει πάνω στο σκάφος του Λιμενικού για να το εμβολίσει.

Επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης μεταξύ τουρκικού αλιευτικού και σκάφους του Λιμενικού σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις Οινούσσες. Το σκάφος του Λιμενικού πλησίασε το τουρκικό αλιευτικό ζητώντας του να αποχωρήσει, με το τουρκικό πλήρωμα να αγνοεί τα μηνύματά του. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ1, το αλιευτικό προσπάθησε να πέσει πάνω στο σκάφος του Λιμενικού για να το εμβολίσει.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του το επεισόδιο έγινε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης όταν πλωτό περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου – Οινουσσών.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα την ανακοίνωση του Λιμενικού παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ).

Κατόπιν αυτών καταλήγει το λιμενικό στην ανακοίνωσή του, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments