Διεθνή

Ρωσία Ουκρανία πόλεμος: Επίθεση G7 σε Πούτιν – «Είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας»

Ρωσία Ουκρανία πόλεμος: Επίθεση G7 σε Πούτιν – «Είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας»

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter/ President Biden

Με νέες και σοβαρότερες κυρώσεις προειδοποιούν τον Ρώσο πρόεδρο οι ηγέτες της G7 οι οποίοι συνεδρίασαν νωρίτερα,

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 με τους επτά ισχυρότερους ηγέτες να προειδοποιούν σε ανακοίνωσή τους τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι έρχονται σοβαρές κυρώσεις για τις ενέργειές του.

Τον καλούν να σταματήσει αμέσως την αιματοχυσία και τονίζουν ότι είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας και προσθέτουν ότι είναι ο ηγέτης που ξανάφερε τον πόλεμο στην Ευρώπη. Ανάλογη στάση τήρησαν και Ε.Ε και ΝΑΤΟ, νωρίτερα.

Eπίσης, διαβεβαιώσαν ότι παίρνουν μέτρα για τη σταθερότητα στην προμήθεια ενέργειας.

Βρετανικές κυρώσεις στη Ρωσία

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοινώνει ο Μπόρις Τζόνσον. Όπως είπε στη «Στη G7 συμφωνήσαμε να μεγιστοποιήσουμε το οικονομικό τίμημα που πρέπει να πληρώσει ο Πούτιν» και πρόσθεσε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνει το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων που είχε ποτέ κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων κατά της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζάς του, VTB.

Επίσης μίλησε για αποκλεισμό της Ρωσίας σε βρετανικά κεφάλαια και την λίρα,  πλήρη αποκλεισμό ρωσικών τραπεζών στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Βρετανίας, την απαγόρευση πτήσεων Aeroflot, ενώ 5 επιπλέον ολιγάρχες μπαίνουν στη λίστα.

O  Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι «Για να επιτευχθούν αυτά τα μέτρα χρειάζεται ενότητα, ενότητα μεταξύ των εταίρων μας, μεταξύ της G7 κι άλλων παρόμοιων ομάδων. Οι Ρώσοι επενδυτές ήδη έχουν κρίνει πόσο σοφές είναι οι πράξεις του Πούτιν. Μέχρι στιγμής, αυτό φαίνεται και από τα χρηματιστήρια που έχουν πέσει δραματικά, ενώ το ρωσικό νόμισμα έχει δείξει τη μεγαλύτερη πτώση της τιμής του που έχει καταγραφεί ποτέ ενώ το ίδιο ισχύει και για τη μετοχή της GazProm. Θα συνεχίσουμε ανελέητα έτσι ώστε η Ρωσία να βγει από την παγκόσμια οικονομία. Μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα θα υποσκάψουμε τη θέση της Ρωσίας σε κάθε διεθνές φόρουμ έτσι ώστε να μπορέσουμε να την τιμωρήσουμε και φυσικά θα αντιπαλέψουμε τον ρωσικό καταιγισμό ψευδών για την Ουκρανία για να ασκήσουμε ακόμα περισσότερη πίεση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments