Διεθνή

ΕΕ και ΝΑΤΟ: Ο Πούτιν ξαναφέρνει τον πόλεμο στην Ευρώπη

ΕΕ και ΝΑΤΟ: Ο Πούτιν ξαναφέρνει τον πόλεμο στην Ευρώπη
ΕΕ και ΝΑΤΟ: Σε κοινή συνέντευξη Τύπου έστειλαν κοινό μήνυμα προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν.

ΕΕ και ΝΑΤΟ έστειλαν από κοινού ηχηρό μήνυμα κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.  Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ χαρακτήρισε αναιτιολόγητη της επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, τονίζοντας ότι ο Πούτιν θα λογοδοτήσει.

«Είμαστε δίπλα σε κάθε χώρα που επιθυμεί να στηρίξει τη διεθνή τάξη», είπε ο Σ. Μισέλ απευθύνοντας έκκληση στη Λευκορωσία και το λαό της να μην ακολουθήσει την καταστροφική επιλογή. Από την πλευρά της πρόεδρος τος Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ.

Τι ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ

Επεσήμανε ότι «οι κυρώσεις θα οδηγήσουν σε σοβαρή υποβάθμιση τη ρωσική οικονομία και θα περιορίσουν σοβαρά την ανάπτυξη της». Κατέληξε λέγοντας πως βρίσκεται σε κίνδυνο η σταθερότητα της Ευρώπης.

«Ο Πούτιν ξαναφέρνει τον πόλεμο στην Ευρώπη» ανέφερε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ. Καλούμε την Ρωσία να σταματήσει τις επιθέσεις, τις οποίες εξαπολύει για να ξαναγράψει την ιστορία, ανέφερε ο Γ.Στόλτενμπεργκ.

Φον ντερ Λάιεν: Οι κυρώσεις της ΕΕ θα υπονομεύσουν την ρωσική οικονομία

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μιλάει στις Βρυξέλλες για να περιγράψει τις κυρώσεις για «σοβαρή υποβάθμιση της ρωσικής οικονομίας». Τα μέτρα, όπως δήλωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, θα επηρεάσουν σοβαρά τη Ρωσία, αυξάνοντας την εκροή κεφαλαίων, αυξάνοντας τον πληθωρισμό και διαβρώνοντας σταδιακά τη βιομηχανική της βάση.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Κομισιόν, οι ευρωπαϊκές κυρώσεις θα στοχεύσουν:

  • στο πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην ΕΕ και τον αποκλεισμό της πρόσβασης των ρωσικών τραπεζών στην ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική αγορά
  • στην αποδυνάμωση της τεχνολογικής θέσης της Ρωσίας σε βασικούς τομείς, από εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας έως λογισμικό αιχμής

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments