Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις και σε Πούτιν – Λαβρόφ – Παγώνουν περιουσιακά στοιχεία τους στην ΕΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις και σε Πούτιν – Λαβρόφ – Παγώνουν περιουσιακά στοιχεία τους στην ΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να συμπεριλάβει τον Ρώσο πρόεδρος και τον υπουργός Εξωτερικών στο δεύτερο πακέτο κυρώσεων, μετά την άρση των επιφυλάξεων από Ιταλία και Γερμανία

Τον πρόεδρο της Ρωσίας και τον υπουργό περιλαμβάνει η λίστα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εισβολή στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, η ΕΕ αποφάσισε να τους συμπεριλάβει στο δεύτερο πακέτο κυρώσεων.

Σε ερώτηση σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Πούτιν και Λαβρόφ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν είναι δική του δουλειά να τα γνωρίζει. Επίσης, υπογράμμισε ότι ο στόχος δεν είναι ο λαός της Ρωσίας καθώς και ότι «ο Πούτιν δεν είναι ο ρωσικός λαός».

Τέλος, ο Ύπατος Εκπρόσωπος επισήμανε ότι τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν θα πλήξουν το 70% του τραπεζικού συστήματος της Ρωσίας.

Σύμφωνα ωστόσο με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, αποαφίστηκε το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Βλαντίμιρ Πούτιν και Σεργκέι Λαβρόφ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μέτρο συζητήθηκε κατά την έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και σήμερα προστέθηκε στη δέσμη των κυρώσεων που θα επικυρώσουν οι υπουργοί Εξωτερικών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η Γερμανία και η Ιταλία ήραν σήμερα τις επιφυλάξεις που είχαν διατυπώσει κατά την σύνοδο κορυφής για την πρόταση αυτή που υποστηρίχθηκε από μεγάλο αριθμό ευρωπαίων ηγετών, διευκρίνισαν οι δύο διπλωματικές πηγές.

Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν επίσης να άρουν το προνόμιο της μετακίνησης χωρίς βίζα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους κατόχους ρωσικού υπηρεσιακού διαβατηρίου, στο πλαίσιο της δέσμης των κυρώσεων που αποφασίσθηκαν χθες το βράδυ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments