Πολιτική

Τασούλας: Ελλάδα και Ισραήλ δύο χώρες που εκπέμπουμε την σταθερότητα

Τασούλας: Ελλάδα και Ισραήλ δύο χώρες που εκπέμπουμε την σταθερότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Παναγόπουλος/ Ευρωκίνηση

Τασούλας: Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε σχετικά με τις σχέσεις της Ελλάδας και του Ιραήλ λέγοντας ότι εκπέμπουν σταθερότητα στην διεθνή σκηνή.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας μίλησε σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδος και Ιραήλ. «Η αποφασιστικότητα των χωρών για ειρήνη αποτρέπει τις πολεμικές επιχειρήσεις» επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως «είναι προφανές πως η επίσκεψή σας σκιάζεται από τα καταθλιπτικά γεγονότα της παραβίασης της εδαφικής κυριαρχίας μιας χώρα μέλους του ΟΗΕ, όπως είναι η Ουκρανία, από τα στρατεύματα της Ρωσίας. Ωστόσο αυτό δεν μειώνει τη σημασία των διμερών μας επαφών αλλά και την σημασία της ανάδειξης του ρόλου των κρατών μας, ιδιαίτερα τώρα, ως παραγόντων ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

“Αυτή την αποφασιστικότητα σύντομα θα την δείτε στις αντίδρασεις του δυτικού κόσμου στις ενέργειες της Ρωσίας”

Ο κ. Τασούλας, μέσα από τις επιστολές που είχαν ανταλλάξει υπό την σκέψη της Επιτροπής Γραμμάτων και Τεχνών της Κοινωνίας των Εθνών, το καλοκαίρι του 1932, την περίοδο του Μεσοπολέμου, ο Αϊνστάιν και ο Φρόιντ ανέδειξε πως οι δυο αυτοί διακεκριμένοι επιστήμονες συμφώνησαν στην δύναμη που διαδραματίζει ο πολιτισμός για να αποφεύγει ο άνθρωπος το κακό πεπρωμένο του πολέμου. Σημειώνοντας ότι μπορεί «η λύση του πολιτισμού στην επίλυση των διεθνών προβλημάτων να είναι μακροπρόθεσμη», υπάρχει όμως η αποφασιστικότητα των χωρών που «πολλές φορές δυναμώνει την ειρήνη και αποτρέπει τις πολεμικές επιχειρήσεις», ειδικά σε «χώρες που αντιλαμβάνονται ότι το μέγεθος του Δικαίου θα πρέπει να μετατρέπεται σε δύναμη Δικαίου».

Ο πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, τόνισε πως «αυτή την αποφασιστικότητα σύντομα θα την δείτε στις αντίδρασεις του δυτικού κόσμου στις ενέργειες της Ρωσίας» και είναι εκείνη στην οποία «ελπίζουμε ότι θα αποτρέψει την περαιτέρω επιδείνωση των εξελίξεων». Ο κ. Τασούλας ανέφερε πως «είμαι βέβαιος ότι η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών μας, που και τα κοινοβούλιά μας οφείλουν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο, θα δώσουν το παράδειγμα στο σύγχρονο προβληματισμένο και αγωνιούντα κόσμο το πως αντιλαμβάνονται δύο χώρες με βαθύ πολιτισμό και την συνηγορία της ειρήνης αλλά και την προστασία της».

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του Ισραήλ

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ, στην αντιφώνησή του ανέφερε πως «είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι στο λίκνο της Δημοκρατίας προερχόμενος από την Ιερουσαλήμ. Είναι συμβολική αυτή η επίσκεψή και για τον λόγο ότι εκπροσωπούμε δύο αρχαίους μοναδικούς Πολιτισμούς, που μπορεί να είχαν τις συμφωνίες ή τις διαφορές τους στο παρελθόν, αλλά τώρα σε κάθε περίπτωση έχουμε διαμορφώσει μια ισχυρή φιλία. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στον σημερινό προβληματισμένο κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό – όπως είπατε και εσείς- να τηρούμε τους κανόνες και να εφαρμόζουμε την Δημοκρατία Και για να μπορούμε να εφαρμόζουμε το Νόμο θα πρέπει να έχουμε και την δύναμη για τον πράξουμε αυτό. Είμαστε δύο χώρες που εκπέμπουμε την σταθερότητα, του διαλόγου και της συνέπειας ειδικά στην περιοχή μας, στη Μέση Ανατολή και έχουμε συνάψει τις αντίστοιχες συμφωνίες»

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων απέδωσε στον Πρόεδρο του Ισραήλ το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων αλλά και το, μεταφρασμένο στα ελληνικά, βιβλίο του πατέρα του Χαϊμ Χέρτζογκ για το «Ο Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ» που εκδόθηκε το 1977 από το ΓΕΣ και μοιράστηκε σε όλους τους ανώτατους αξιωματικούς της Ελλάδας προκειμένου όπως είπε «να διδαχθούν από την σθεναρή αντιμετώπιση που έδειξε η χώρα σας σε αυτόν τον πόλεμο» προσθέτοντας ότι αυτή η σθεναρότητα πηγάζει μέσα από την ανάγκη «ύπαρξης» όπως τώρα «της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments