Διεθνή

Ουκρανία: Νεογνά σε αυτοσχέδια ΜΕΘ σε καταφύγιο – Το video που ραγίζει καρδιές

Ουκρανία: Νεογνά σε αυτοσχέδια ΜΕΘ σε καταφύγιο – Το video που ραγίζει καρδιές

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Νεογέννητα βρέφη στην πόλη Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας μεταφέρονται σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο βομβών στην αποθήκη νοσοκομείου, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στη χώρα.

Νεογέννητα βρέφη μεταφέρονται από μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο για να προστατευθούν από τις βομβιστικές επιθέσεις, του πολέμου, που μαίνεται στην Ουκρανία. Το συγκλονιστικό γεγονός,έρχεται από την πόλη Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας και έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση.

Νεογνά που χρειάζονται ειδική φροντίδα και περίθαλψη

Περίπου δώδεκα βρέφη που δέχονταν φροντίδες στη μονάδα νεογνών μεταφέρθηκαν βιαστικά σε ένα ασφαλές μέρος στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Στο συγκινητικό βίντεο, νοσοκόμες φαίνεται να φροντίζουν τα μωρά, πολλές από αυτές τα κρατούν στην αγκαλιά τους, ενώ μερικές καταφέρνουν ακόμη και να χαμογελάσουν μέσα στη φρίκη των ημερών.

Το βίντεο από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Περιφέρειας Dnipropetrovsk, που κοινοποιήθηκε από τους New York Times, δείχνει νεογνά από τη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών σε σειρές και τυλιγμένα σε κουβέρτες, μαζί με το προσωπικό του νοσοκομείου, μέσα στο μικρό δωμάτιο.

ΜΕΘ σε καταφύγιο βομβιστικών επιθέσεων

Ο Δρ Ντένις Σουρκόφ, επικεφαλής της μονάδας νεογνών στο νοσοκομείο Παίδων της Περιφέρειας Dnipropetrovsk, δήλωσε σε μια δήλωση: «Αυτή είναι η πραγματικότητά μας. Αυτή είναι η ΜΕΘ. Σε ένα καταφύγιο βομβών. Μπορείτε να φανταστείτε;». «Ήμασταν νευρικοί, πολύ μπερδεμένοι», πρόσθεσε. Η Ντνίπρο έγινε στόχος πυραυλικών επιδρομών καθώς η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν βαθύτερα στην Ουκρανία στοχεύοντας πόλεις με πυραύλους, πολλά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Ουκρανούς να μεταφέρουν τα παιδιά σε ασφαλές μέρος.bH δύναμη της ζωής έναντι του ολέθρου που φέρνει ο πόλεμος επιβεβαιώνεται διαρκώς τις τελευταίες ώρες. Οι ανθρώπινες ιστορίες που έρχονται στο φως από το Κίεβο συγκινούν και προκαλούν ελπίδα. Τις τελευταίες ώρες δύο παιδιά γεννήθηκαν σε καταφύγια.

Γεννήσεις μέσα στην αγριότητα του πολέμου

Πρώτη ήρθε στη ζωή το βράδυ της Παρασκευής η μικρή Μία. Η 23χρονη μητέρα της επρόκειτο να γεννήσει αυτές τις ημέρες και αυτό τελικά συνέβη σε σταθμό του μετρό στο οποίο βρήκε προστασία από την κόλαση του πολέμου.

Μετά τον τοκετό τόσο η 23χρονη μητέρα όσο και το νεογέννητο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας τους να είναι καλή. Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση της γέννας της Μία έφερε χαμόγελα στους Ουκρανούς με μια γυναίκα να λέει χαρακτηριστικά «η γέννησή σου είναι η ελπίδα σε αυτούς τους ζοφερούς καιρούς».

Δεν ήταν το μοναδικό μωρό που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία καθώς μια γυναικολόγος ανάρτησε στα social media φωτογραφίες από τη γέννηση ενός μικρού αγοριού το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο σε υπόγειο μαιευτηρίου. «Σε συνθήκες πολύ μακριά από ό,τι αξίζει σε μια νέα ζωή ακούστηκε η φωνή ενός νεογέννητου. Είναι αγόρι!» έγραψε στη λεζάντα των φωτογραφιών η γιατρός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments