Διεθνή

Washington Post: Οι ΗΠΑ έτοιμες να φυγαδεύσουν τον Ζελένσκι από το Κίεβο – Αρνήθηκε

Washington Post: Οι ΗΠΑ έτοιμες να φυγαδεύσουν τον Ζελένσκι από το Κίεβο – Αρνήθηκε

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS

Ο Ζελένσκι, αρνήθηκε τη "βοήθεια" των ΗΠΑ και απηύθυνε νέο μήνυμα στους πολίτες της Ουκρανίας, το πρωί του Σαββάτου: «Fake news ότι καταθέσαμε τα όπλα – Υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, φυγαδεύοντάς τον, ώστε να εγκαταλείψει το Κίεβο, καθώς η ρωσική επίθεση και το σφυροκόπημα, της ουκρανικής πρωτεύουσας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας συνεχίζεται ανελέητα.

Ο Ζελένσκι, αρνήθηκε τη “βοήθεια” των ΗΠΑ και απηύθυνε νέο μήνυμα στους πολίτες της Ουκρανίας, το πρωί του Σαββάτου: «Fake news ότι καταθέσαμε τα όπλα – Υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας», ξεκαθάρισε.

Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην Washington Post ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να βοηθήσουν τον Ζελένσκι να αποφύγει τη σύλληψη ή τη δολοφονία από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Ζελένσκι και άλλοι υψηλόβαθμοι ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι δεν είχαν εγκαταλείψει το Κίεβο.

Νέο μήνυμα Ζελένσκι – «Fake news ότι καταθέσαμε τα όπλα – Υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας»

Νέο μήνυμα προς τους πολίτες της Ουκρανίας απηύθυνε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τους δρόμους του Κιέβου το το πρωί του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου 2022, με τις ώρες για την Ουκρανία, να είναι δραματικές. 

Ο Ζελένσκι ξεκαθάρισε μέσω βίντεο πως ο ουκρανικός στρατός δεν έχει παραδώσει τα όπλα και συνεχίζει τη μάχη απέναντι στην ρωσική εισβολή.

«Υπάρχουν πολλές πλαστές πληροφορίες στο διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση.Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ να τον φυγαδεύσουν

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέρριψε την προσφορά της Ουάσιγκτον για να διαφύγει από την Ουκρανία σύμφωνα με ΜΜΕ των ΗΠΑ.

«Η μάχη είναι εδώ. Χρειάζομαι πυρομαχικά όχι μέσο μεταφοράς» δήλωσε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το όσα είπε στο Associated Press ανώτατος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Ζελένσκι με ένα νυχτερινό μήνυμα προς τους πολίτες είπε πως «όταν μας επιτίθεστε, θα βλέπετε τα πρόσωπά μας, όχι τις πλάτες μας. Είμαστε όλοι εδώ. Και θα μείνουμε εδώ» διεμήνυσε.

Μάχες σε όλη τη χώρα

Μάχες διεξάγονται σήμερα κοντά στις πόλεις της νότιας Ουκρανίας Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

“Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. “Όμως δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί”.

Βομβαρδισμοί στο Κίεβο και σε ακόμη 3 πόλεις

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Εξάλλου, βομβαρδισμοί ακούστηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, έπειτα από πληροφορίες για πυρά όπλων στην ίδια περιοχή.

Όπως δήλωσε νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων, πυρά ακούστηκαν κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η Ουκρανία ανέφερε νωρίτερα επίθεση σε στρατιωτική βάση κοντά στο κέντρο της πόλης η οποία όπως είπε αποκρούστηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments