Διεθνή

Χτυπήθηκε πολυκατοικία στο Κίεβο [vid,pics]

Χτυπήθηκε πολυκατοικία στο Κίεβο [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Twiiter

Ένας από τους πύραυλους προσγειώθηκε στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Ζουλιάνι.

Μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να πολιορκεί στενά το Κίεβο και το σφυροκόπημα να αγριεύει. Επίκεντρο των ρωσικών επιχειρήσεων είναι η πρωτεύουσα Κίεβο, ενώ σειρήνες αεροπορικών επιδρομών ήχησαν και στο Χάρκοβο.

Λίγο μετά τις εννέα το πρωί του Σαββάτου, δύο πύραυλοι έπληξαν περιοχές νοτιοδυτικά στο Κίεβο στην Ουκρανία σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters. Ένας από τους πύραυλους προσγειώθηκε στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Ζουλιάνι, σημείωσε.

Ένας άλλος μάρτυρας είπε ότι οι πύραυλοι έπληξαν περιοχή κοντά στην πλατεία της Σεβαστούπολης, ενώ η κυβέρνηση της Ουκρανίας είπε ένας από τους πυραύλους έπληξε σύμπλεγμα κατοικιών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θανάτους.

Δείτε τα συγκλονιστικά video:

Κάμερα σε δωμάτιο κατέγραψε την έκρηξη – Σοκάρουν τα πλάνα:

Σφυροκοπά το Κίεβο η Ρωσία – Σειρήνες στο Χάρκοβο για αεροπορική επιδρομή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται  η πολιορκία της ουκρανικής πρωτεύουσας. Ρωσική «θύελλα» αναμένει ο πρόεδρος Ζελένσκι όπως δήλωσε στο νέο δραματικό μήνυμά του. Το ΝΑΤΟ ενισχύει τις δυνάμεις του στην Ανατολική Ευρώπη.

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία για τρίτο 24ωρο, με τον πρόεδρο Ζελένσκι να απευθύνει νέο δραματικό μήνυμα προς τους πολίτες.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πολιορκούν το Κίεβο, όπου νωρίτερα ακούστηκαν εκρήξεις από πυρά πυροβολικού στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Ρώσοι στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση σε ουκρανική στρατιωτική βάση στο Κίεβο, η οποία αποκρούστηκε, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο Interfax. Σφυροκοπά το Κίεβο η Ρωσία – Σειρήνες στο Χάρκοβο για αεροπορική επιδρομή

Πυροβολισμοί κοντά στο μετρό του Κιέβου, όπου έχουν καταφύγει πολίτες, για να προστατευθούν

Στο στόχαστρο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει μπει  ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός  στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, ενώ ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι κατέρριψε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος ου μετέφερε αλεξιπτωτιστές.

Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν επίσης κοντά σε σταθμό του μετρό του Κιέβου, ενώ σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο, ήχησαν λίγα λεπτά πριν από τις 5.30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το Reuters, δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies δείχνουν νέα ανάπτυξη χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων και περίπου 150 μεταγωγικών ελικοπτέρων στη νότια Λευκορωσία, περίπου 32 χιλιόμετρα μακριά από τα ουκρανικά σύνορα.

Το νέο δραματικό μήνυμα του Ουκρανού προέδρου

Αργά χθες το βράδυ ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλοι υψηλόβαθμοι ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι δεν είχαν εγκαταλείψει το Κίεβο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για δύσκολη νύχτα, εκτιμώντας ότι οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν το Κίεβο μέσα στις επόμενες ώρες.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του, Αλεξέι Αρεστόβιτς,  είχε αναφέρει ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να συζητήσει για εκεχειρία, τονίζοντας ότι σήμερα το πρωί θα ξεκαθαρίσει εάν, πότε και πού θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις.

Πρόσθεσε επίσης ότι παραμένει ακόμη ασαφές, το εάν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα συμφωνήσει να γίνει διαμεσολαβητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments