Οικονομία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πως κινήθηκε η αγορά ομολόγων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πως κινήθηκε η αγορά ομολόγων
Πόλεμος στην Ουκρανία: Με ελαφριά υποχώρηση κινήθηκε η αγορά των ελληνικών ομολόγων από την κατάσταση που επικρατεί λόγω της Ουκρανικής κρίσης.

Με ελαφριά υποχώρηση κινήθηκε η αγορά των ελληνικών ομολόγων από την κατάσταση που επικρατεί λόγω της Ουκρανικής κρίσης. Η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την υποστήριξη στο λαό της Ουκρανίας, ενώ υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την εξελισσόμενη κατάσταση και θα διενεργήσει μια συνολική αξιολόγηση των οικονομικών προοπτικών.

Η ΕΚΤ μελετάει πώς η κρίση μπορεί να επηρεάσει τα σχέδιά της για την απόσυρση των μέτρων νομισματικής τόνωσης. Ο επικεφαλής οικονομολόγος  παρουσίασε επίσης το χειρότερο σενάριο όπου το ΑΕΠ μειώνεται σχεδόν κατά 1%.

Τι συνέβη με τα ελληνικά ομόλογα

Η απομάκρυνση του σεναρίου αύξησης των επιτοκίων ευνοεί τα ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε ελαφρά στο 2,53% έναντι 2,61% που έκλεισε στην χθεσινή συνεδρίαση. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχώρησε στο 0,20% με αποτέλεσμα το spread να διαμορφωθεί στο 2,33%.

Στην ΗΔΑΤ σήμερα καταγράφηκαν συναλλαγές 98 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 54 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης . Στην αγορά συναλλάγματος ανακάμπτει ελαφρώς το ευρώ καθώς διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1249 δολάρια από τα 1,1193 δολάρια  που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1216 δολάρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments