Πολιτική

Ουκρανία: Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Σαρλ Μισέλ για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Σαρλ Μισέλ για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία
Ουκρανία: Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ, για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ, για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συμφώνησαν ότι θα παραμείνουμε πλήρως συντονισμένοι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς την Ουκρανία και στον Πρόεδρο Ζελένσκι αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας

O Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.  Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί και ανέφερε ότι τα Ελληνικά Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη συνεχίζουν να λειτουργούν.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την καθαρή θέση της Ελλάδας και ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης στο πλαίσιο της ΕΕ. Από το Υπουργείο Υγείας αποστέλλεται προς την Ουκρανία, ιατροφαρμακευτικό υλικό. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε εκτενή συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments