Άποψη

Ουκρανία: Ο πλανήτης μπροστά στο τρόμο του Τελευταίου Πολέμου

Ουκρανία: Ο πλανήτης μπροστά στο τρόμο του Τελευταίου Πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: inews via AP

Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για τον πόλεμο, που μαίνεται με σφοδρότητα στην Ουκρανία και για την απειλή μιας νέας ρωσικής αυτοκρατορίας, που αλλάζει τα σύνορα του πλανήτη...

Χθες το μεσημέρι το CNN, ανακοίνωσε τη τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε. Το ερώτημα ήταν: να επιτεθεί το ΝΑΤΟ, στη Ρωσία; Το 77% των συμμετεχόντων, απάντησε θετικά! Από το δεύτερο 48ωρο της ρωσικής επίθεσης, στην Ουκρανία, έχει αρχίσει να φουντώνει η συζήτηση για μια στρατιωτική, σαρωτική απάντηση του ΝΑΤΟ, στη Ρωσία. Από τις αρχές του φθινοπώρου, στην έδρα του ΝΑΤΟ αλλά και στο αμερικανικό πεντάγωνο, έχουν αναλυθεί όλα τα σενάρια του νέου πολέμου. Μια τέτοια κίνηση, όμως, ουσιαστικά σημαίνει το τέλος της ανθρωπότητας. «Θα είναι ο Τελευταίος Πόλεμος», όπως σημείωνε, στενός σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν.

Είναι αληθές πως τις τελευταίες δυο ημέρες, οι συζητήσεις εντός του κόλπου της Ατλαντικής Συμμαχίας, έχουν πληθύνει. Το ερώτημα που όλο και συχνότερα συζητείται στην ανώτατη ιεραρχία είναι: what if?

Η εντολή από τον Αμερικανό πρόεδρο είναι ρητή και προς όλες τις κατευθύνσεις: το ΝΑΤΟ και η Αμερική δεν θα προβούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή, όλοι αντιλαμβάνονται πως η υπόθεση της Ουκρανίας, αποτελεί την απαρχή ενός νέου Κόσμου. «Η ιδέα της Δημοκρατίας έδωσε τη θέση της, στη θεωρία της ισχύος. Ο νέος κόσμος, είναι ο Μετακόσμος», σημειώνεται σε αναλύσεις υψηλόβαθμων στρατιωτικών στελεχών του ΝΑΤΟ.

Σταδιακά αυξάνονται οι πιέσεις προς τις ΗΠΑ να αρχίσουν να αναλαμβάνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις. Κάτι που φαίνεται πως ήδη έχει ξεκινήσει.

Το ερώτημα που τίθεται στους στρατιωτικούς κόλπους είναι: πως θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ, αν τα στρατιωτικά κομβόι χτυπηθούν από ρωσικούς πυραύλους. Η μεταφορά στρατιωτικού οπλισμού-έμψυχου ή μη-γίνεται εύκολα αντιληπτή από τη σύγχρονη αλλά και διαστημική τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Παρεπιπτόντως Αμερική και Ρωσία συμφώνησαν πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στη βάση του Διαστημικού Προγράμματος!

Οι ισορροπίες αρχίζουν να αλλάζουν. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν τη δυνατότητα ισχυρών και χειρουργικών χτυπημάτων. Εξάλλου για χρόνια ολόκληρα τα σενάρια πολέμου ήταν απέναντι στη Ρωσία και τα τελευταία χρόνια και προς τη Κίνα. Τις ίδιες απαντήσεις, όμως, διαθέτουν και οι ρωσικές δυνάμεις. Οι βάσεις με τις πυρηνικές κεφαλές είναι γνωστές. Ένθεν και ένθεν. Όπως και οι δυνατότητες διαστημικού χτυπήματος. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έχουν ήδη δοκιμαστεί σε άλλες περιοχές του πλανήτη και κυρίως στο πόλεμο εναντίον των Τζιχαντιστών. Η δύναμη του πυρός των δυο στρατιωτικών υπερδυνάμεων, ξεπερνάει κατά πολύ τα πεπειραμένα όρια του πλανήτη. Είναι η πρώτη φορά που τα σενάρια αρχίζουν και λαμβάνουν τη μορφή της πρακτικής εφαρμογής.

Μια απόφαση έστω και μερικής αμυντικής απάντησης θα προκαλέσει μαζική στρατιωτική μανία που θα είναι ανεξέλεγκτη, όπως, επισημάνουν σε εκθέσεις τους, σύμβουλοι του Αμερικάνου προέδρου. Η χρήση των πυρηνικών κεφαλών που υπάρχουν σε ολόκληρο το πλανήτη, θα είναι χωρίς όριο. Καθώς πολλές από αυτές βρίσκονται σε χέρια παρανοϊκών ηγετών ή φανατικών τρομοκρατών-θρησκευτικών και πολιτικών. Ολόκληρος ο πλανήτης θα ζήσει τον εφιάλτη της Απόλυτης Καταστροφής. Το ντόμινο της μαζικής πολεμικής υστερίας θα είναι σχεδόν αυτόματο. Ο εχθρός θα είναι ο αυτοσκοπός. Όποιος θα είναι ο εχθρός και για όποιους λόγους. Οι εκθέσεις των Αμερικανών στρατιωτικών στελεχών, περιγράφουν με λεπτομέρειες την επόμενη ημέρα που θα πατηθεί το κόκκινο κουμπί.

Όσο ο Τζο Μπάιντεν συνεχίζει να αντιδρά σε έναν μαζικό πόλεμο, οι κυρώσεις θα είναι αποκλειστικά και μόνον σε οικονομικό επίπεδο. Σιωπηρώς, όμως, στρατεύματα του ΝΑΤΟ προσεγγίζουν τις περιοχές γύρω από την Ουκρανία. Η διπλωματία έχει δώσει τη θέση της, στις αμυντικές αναλύσεις. Κανείς, πλέον δεν μπορεί να κάνει πίσω. Την ίδια επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν για να δικαιολογήσει την επίθεση του, χρησιμοποιούσε παλαιότερα ο αντίστοιχος πρόεδρος των ΗΠΑ για να εισέλθει στο Βιετνάμ, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στο Ιράν.

Η απειλή μιας νέας ρωσικής αυτοκρατορίας που αλλάζει τα σύνορα του πλανήτη, είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει αντιδράσεις. Οι οικονομίες κυρώσεις δεν αποτελούν τη λύση καθώς η Ρωσία έχει προετοιμαστεί κατάλληλα αλλά και έχει διεισδύσει στις εθνικές οικονομίες ισχυρών κρατών. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η Μεγάλη Βρετανία όπου το Λονδίνο, στους οικονομικούς κύκλους αποκαλείται Londongrand! Είναι γνωστό, επίσης, πως ένα μεγάλο μέρος των αναγκών του Συντηρητικού Κόμματος καλύπτεται από ρωσικά κονδύλια!

Κοντολογίς η υπόθεση της εξεύρεσης μιας λύσης είναι ο μονόδρομος της διπλωματίας. Ακόμη και τώρα που βομβαρδίζεται το Κιέβο. Όπως παλιότερα η Λευκωσία και το Βελιγράδι. Και ακόμη παλαιότερα το Ανόι και η Πράγα…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments