Άποψη

Καθαρές λύσεις

Καθαρές λύσεις
Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την στάση που έχει λάβει η Ελλάδα στην πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Σε μια Ευρώπη που αλλάζει μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η Ελλάδα παίρνει ξεκάθαρη θέση στο νέο γεωπολιτικό χάρτη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τις κινήσεις της Ρωσίας, ενώ την Κυριακή αποφάσισε εκτος από ανθρωπιστική βοήθεια να στείλει η χώρα μας σε συννενόηση φυσικά με το ΝΑΤΟ και αμυντικό υλικό στην Ουκρανία.

Στο ενδιάμεσο από την αρχή ζήτησε σκληρές κυρώσεις απέναντι στην Ρωσία, ενώ επιμένει και στην σκληρή γραμμή. Μάλιστα είναι συνεχώς σε ανοιχτή γραμμή με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους της Κομισιόν.

Άλλωστε όταν η Ελλάδα είναι υπέρμαχος του διεθνούς δικαίου και το τονίζει με εμφαση σε μια περίοδο που συχνά πυκνά η Τουρκία προκαλεί δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να μείνει αμέτοχη.

Είναι ξεκάθαρο οτι ο πρωθυπουργός παίρνει ξεκάθαρη θέση και επιθυμεί τις καθαρές λύσεις από τις ίσες αποστάσεις. Να σημειωθεί οτι διαχρονικά η χώρα μας επεδίωκε να λειτουργεί ως γεφυροποιος ειδικά με την Ρωσία αλλά η αποστολή αμυντικού υλικού εκτος σπο , στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα.

Από το πρωί του Σαββάτου κατέγραφα πως τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν τους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και Κυριάκος Μητσοτάκης που έθεταν επιτακτικά την ανάγκη της ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας και ιδίως την ανάγκη να αποκτήσει η Ευρώπη ισχυρή αποτρεπτική δύναμη.

Ακόμα οι εξελιξεις αυτές για πολλούς αποδεικνύουν ότι η άμυνα είναι όχι απλώς αυτοσκοπός, αλλά και εθνική προτεραιότητα. Ήδη η Γερμανία ανακοίνωσε εξοπλιστικό πρόγραμμα 100 δις ευρω ενω και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι υπέρμαχοι μια πιο ενεργούς και αποτελεσματικής ευρωπαικης ένωσης.

Η χώρα μας πέρα από το εξοπλιστικό προγραμμα που τρέχει έχει συνάψει και δυο αμυντικές συμφωνίες. Μια με τη Γαλλία που έχει ψηφιστεί ήδη στη Βουλή και μια με την Αμερική που η ψηφοφορία θα έρθει στην ολομέλεια τις επόμενες εβδομάδες.

Εν ολιγοις σε όλο αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι η Ελλάδα έχει αποφασίσει τις καθαρές λύσεις ενώ παράλληλα επενδύει στην εθνική άμυνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments