Διεθνή

Ζελένσκι Ουκρανία: Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε

Ζελένσκι Ουκρανία: Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε
Ζελένσκι Ουκρανία: Σε νέο μήνυμα του ο πρόεδρος της χώρας επιχείρησε να εμψυχώσει τους συμπατριώτες του και να στείλει μήνυμα προς τους Ρώσους στρατιώτες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, με τον Ζελένσκι να απευθύνει νέο μήνυμα. «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε», λέει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του την πέμπτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία και λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα στη Λευκορωσία.

Στο μήνυμά του ο Ζελένσκι τονίζει ότι «ο καθένας μας είναι ένας πολεμιστής» για την Ουκρανία επιχειρώντας να εμψυχώσει παράλληλα τους συμπατριώτες του με τη φράση «ο καθένας μας θα κερδίσει». Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε, επίσης, ότι συνολικά 16 είναι τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες, ενώ άλλα 45 είναι τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε, ακόμα, ότι είναι 4.500 οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη, πρώτη ημέρα της εισβολής, ενώ απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες τους είπε «σώστε τις ζωές σας και φύγετε».

Αίτημα για ένταξη στην ΕΕ

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε από την ΕΕ να ενταχθεί η Ουκρανία στην Ένωση με μια νέα, έκτακτη διαδικασία. Σύμφωνα με την προεδρία της Ουκρανίας, ο βασικός στόχος των συνομιλιών Κιέβου και Μόσχας είναι η κατάπαυση πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία.

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες της με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σήμερα, επίσης, λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών στη Λευκορωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments