Πολιτική

Ηλιόπουλος για Ουκρανία: Πρέπει να είναι ομόθυμη και ξεκάθαρη η καταδίκη της εισβολής

Ηλιόπουλος για Ουκρανία: Πρέπει να είναι ομόθυμη και ξεκάθαρη η καταδίκη της εισβολής
Ηλιόπουλος για Ουκρανία: Στις εξελίξεις στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κ. Νάσος Ηλιόπουλος.

Στις εξελίξεις στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Νάσος Ηλιόπουλος. «Πρέπει να είναι ομόθυμη και ξεκάθαρη η καταδίκη της εισβολής και της παραβίασης του διεθνούς δικαίου που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως «πρέπει ξεκάθαρα να στηρίξουμε την Ουκρανία, ώστε η εισβολή να τελειώσει γρήγορα. Πρέπει η Ελλάδα να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια και να στηρίξουμε τους πρόσφυγες». Παράλληλα διευκρίνισε ότι «επίσης, χρειάζεται να διεκδικήσουμε να μην υπάρξει καμία αλλαγή συνόρων» καθώς «είναι πολύ κρίσιμο αυτό, γιατί στο διεθνές δίκαιο ένα παράδειγμα δημιουργεί κανόνα».

Για τη θέση της Ελλάδας

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως στο ίδιο πλαίσιο υπογράμμισε ότι «είμαστε σε μία περιοχή που είναι ανάγκη, για όλους τους λόγους του κόσμου, να στηρίζουμε το διεθνές δίκαιο και να είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητική προσπάθεια». Από εκεί και πέρα, τόνισε, «θεωρούμε ότι η αποστολή στρατιωτικού υλικού είναι επικίνδυνη κίνηση και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα», σημειώνοντας ότι «δεν είναι όλες οι χώρες στη γεωγραφική μας θέση και δεν αντιμετωπίζουν όλοι τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε εμείς».

Για τη στάση της Τουρκίας

Σχετικά με τη στάση της Τουρκίας τόνισε ότι «οι σημερινές εξελίξεις αναδεικνύουν για μία ακόμη φορά τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments